Dolar 32,5491
%0.03
Euro 34,8924
%0.18
Altın 2.435,360
%0.5
Bist-100 9.767,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin Ege Türk TV'de konuştu, referandum mesajları verdi

Şahin Ege Türk TV'de konuştu, referandum mesajları verdi

Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, Ege Türk TV'de konuştu. Şahin, referandum sürecine yönelik mesajlar verdi. Şahin, " Ya daha çok demokrasi isteyeceğiz ya da tek adamlığı isteyeceğiz. Bu kadar yetkiyi evliya alsa o da şaşırabilir. Futbol tabiriyle 1-0 olsun hayır olsun" dedi. Şahin Ege Türk TV'de konuştu, referandum mesajları verdi:

  • Ege Postası
  • 21.03.2017 - 10:01

EGE POSTASI - Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Ege Türk TV'de Ege Postası programının konuğu oldu. Şahin, Mithat Umutoğulları ve Refik Pak'ın sorularını yanıtladı.

10 AYDA 10 MİLYON TL'YE BİTTİ

Menemen'de belediyenin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği Gölpark projesini anlatan Şahin, " Eski İzmir Fuarı'nın fotoğraflarıa bakın bugün Gölpark'ta onları göreceksiniz. İzmir Fuarı ile boy ölçüşmemiz doğru değil ama Bakrıçay Fuarı'nı yarattık. Bir zaman gelecek Bakırçay'daki ilçeler fuarlarını burada yapacak.  Bakırçay-İzmir arası tampon bölge oluşturmak zorundayız. Herşeyi İzmir içine koymaya çalışırsanız trafik kaldırmaz. Biz Menemen'i böyle bir bölge görüyoruz. Tampon bölge...Bu Gölpark projesini o yüzden yarattık. İleriki yıllarda göreceğiz yaşayacağız. Bunları marka olmak için yapmıyoruz. Bu ilçede doğmuş büyümüş ve görev yapmış bir isim olarak ilçemi nasıl güzelleştiririm diye mücadele ediyorum. Gelecek nesile güzel bir Menemen bırakma mücadelesindeyiz. Aferin için çalışmıyoruz. İyi bir şeyler bırakmak istiyoruz. Belediye başkanlığı çok farklı karakteristlik özelliklere sahip olmanızı gerektirir. Risk alma yönünüz varsa başarılı olursunuz. Biz burayı 10 ayda bitirdik. Müthiş kısa süre...Projelendirelim desek 10 ay sürer. Burası yaptıkça projelendirildi. Eğer burayı projelendirip keşif bedelleriyle ihaleye çıkmaya kalksanız 2 yıl sürer. 1 liraya yapcağınız iş 4 liraya çıkar. Burası o şekilde 40 milyon TL'lere bitmezdi. Biz kendi makinalarımızla kendi personelimizle  burayı gerçekleştirdik. Öyle zamanlar geldiki 15 kepçe 15 kamyon 250 kişi çalıştı. 10 ayda 10 milyona bitti. Burası sadece İzmir'in değil Ege'nin projesi" dedi.

İLK GÜNKÜ HEYECANDAYIM

99'dan bu yana görevde olduğunun hatırlatılması üzerine Şahin, " Heyecan biterse görevi bırakmanız gerek. Samimiyetsizlik belli olur. İlk günkü heyecanım neyse şimdi de o heyecan var. 99'da önseçimden çıkmıştım. Önseçim heyecanını attıktan sonra 99'da Öcalan Türkiye'ye getirilmişti. DSP rüzgarı vardı. Seçimi kaybettik dedim ama toparladım yılmadım kapı kapı birebir dolaşarak yüzde 1 farkla bile olsa CHP'nin parlamento dışı kaldığı bir süreçte belediye başkanı seçildim. Heyecanım o günden daha fazla. Her yaptığım işten sonra biraz dinleneyim diyorum üç gün sonra yeni bir proje için yola koyuyorum. Bu heyecan bize iş yapma keyfini getiriyor. Beni ayakta tutan da değiştirmeyende içimdeki hizmet aşkı" dedi.

İDDİAMIZ ÜST LİGLERE ÇIKMAK

Şahin 2. Lig'de bir üst lide çıkma mücadelesi veren Menemen Belediyespor'un hedeflerine yönelik şu açıklamalarda bulundu;

"Profesyonel liglere kamuoyu 'bir topun peşindne 22 adam gidiyor. Ne lüzum var' diye bakıyor. Menemen Belediyespor'un anahtarları Kaymakamlıktaydı ben göreve geldiğimde. O dönemlerde sadece 60 çocuğumuz spor yapıyordu. Bugn geldiğimiz nokta ortada. Menemen Belediyespor amatör ligden profesyonele çıktığında şampiyonluk gecesi yapmıştık. Orada bir gün Fenerbahçe ile resmi maç yapacağız demiştik. Bu  hayalimiz Türkiye Ziraat Kupası'nda gerçekleşti. Fenerbahçe ile Menemenli hemşerilerimizi futbolcularımızı buluşturduk. İleride bu anıyı anlatacağım. Sadece Türkiye kupalarında değil bizim iddiamız bir üst liglere çıkmak. Ciddi güzel bir takım kurduk. Amatör profesyonel gibi bir takım. Talihsizlikler yaşadık. Aksilik olamzsa Play-off un içinde yer alacağız. Burada şampiyon olma şansımız var m? Var. Ligde ilk iki sıradaki takımlara yenilmedik. Yapanlar nasıl yaptıysa biz de yapabiliriz. Bundan sonra alt yapıya destek vereceğiz. Altınordu'nun Torbalı'daki tesislerini gördüm. Menemen'de bir proje hayata geçireceğiz. Alt yapıdan çocuklarımızı yetiştireceğiz. Sağlam kafa sağlam vücutta olur. Spor yaptığımda performansım daha yüksek oluyor."

CEVAT DURAK AYAK OYUNLARI İLE KIZAĞA ÇEKİLDİ

Hem parti örgütü hem de vatandaş tarafından çok sevilmesiyle ilgili ise Şahin, " Gittiğim her yerde ilgi alaka sevgi görüyorum. Sevgi verki sevgi alasın. İnsanları çok seviyorum. Yaptığım işi çok seviyorum. İçinizde heyecam samimiyet yoksa bizim insanımız onu fark eder. Cevat Durak'ı o başkanken kıskanıyorum iyi anlamda. Çok başarılıydı. Her hafta bir açılış gerçekleştiriyordu. Böyle başarılı bir insanı  değişik şekillerde ayak oyunlarıyla kızağa çekiyorsunuz. Bu yanlış...Kızağı çekilmiş bu insanı düşününce bende parti içinde Eski Genel Başkanla demokrasi noktasında ciddi muhalefetlikler yaptım. Siyasi hayatımda olmayabilirdi. Demokrasiyi daha fazla istemek için muhalefet ettim partiden atıldım. Mağdruiyetler gördüm. Bize havalimanında korkudan selam vermeyenler vardı. Yanlıştı. Cevat Başkan da mağdur oldu. Partide birlik kardeşlik olsun diye Cevat Başkan'la örgüt turuna çıktık. Sevgiyi aşılamak sevgi verebilmek için bu işle en uygun isim Cevat ağabeydi. 30 ilçeyi de dolaştık. Güzel tespitlerimiz oldu. Çıkış noktamız sevgi almak sevgi vermekti." dedi. 

BELEDİYE BAŞKANI GELDİĞİ YERİ UNUTMAMALI

"Belediye başkanlığı koltuğu zor ve tehlikeli bir yer" diyen Şahin, görevdeki başkanlara şu mesajı verdi;

"Herkes başkan olduğunuzda 'ağam paaşam' der. Zannedersiniz ki ömür boyu başkansınız. Ayaklar yerden kesiliyor. Bence hata buradan kaynaklanıyor. Özümsemek önemli koltuğu... Ben de ilk seçildiğimde etrafımda  'başkanım başkanım' diyenler... Ben çabuk yakaladım anladım ki bir dönem sonra olmazsan kimse yanımda olmayacak. Belediye başkanı arkadaşlarımız geldiği yeri unutmayacak. Örgütünü unutmayacak." 

İZBAN AZİZ BEY'İN YAPTIĞI EN İYİ PROJE

İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanI Aziz Kocaoğlu'yla aralarında yönetimsel bir fark olduğunu söyleyen Şahin, " Aziz Bey'in kendine göre bir yoğurt yiyişi var. Aramızdaki ayrışma şekli ben borçlanmayı seven bir yönetim anlayılşı sergiliyorum. Aziz Bey 'param kadar hizmet yaparım' anlayışında. O yoğurdu öyle yiyor. Biz yoğurdu böyle yiyoruz. Dürüst çalışkan kendine tarzı olan bir başkan. Ben severim kendisini. O da beni sever. Benim de bir tarzım olduğunun farkında. Tarzını ve karakterini koymak zorundasın. Başarılı işler yaptı. İZBAN'ı çok önemsiyorum. Ulaşım kent için çok önemli. İZBAN Aziz Bey'in yaptığı en iyi proje.  Aziz Bey ve bürokratların beraatine en çok sevinenlerdenim. Çok büyük bir haksızlık vardı. 397 yıl. Bu ne yaa. Ne yapmış 10 insanı mı kesmiş. Çok acı ve gülünç buluyordum. Savcının mütalasını dinlerken tüylerim diken diken oldu. Üçüncü mütalada dedim ki o kadar güzel bir mütala veriyor ki. Bütün belediye başkanlarımız bu savcı beyin mütalasını alıp okumalı. Aziz Bey ağabeyimiz. Kendisine tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum. Ayrılık mesajları veriyor. İkili sohbetlerimizde de oluyor. Ben takılıyorum. '65 yaşından sonra belediyecilik olmaz 'diyorum. Ben 65 yaşımda bu işlerden elimi çekeceğim. Ağabey gibi kenarda kalacağım. Genç kardeşlerim bir şey soracak olursa fikrimi söyleyeceğim. Partiyi gençleştirmeliyiz. Sadece flama asmamalılar.Şuanki meclis üyelerime de söylyorum: "4'te 3'ünüz bir sonraki dönem yok" 20 meclis üyesi seçilecekse CHP'den 15'i genç olmalı. 2-3'ü 18-25 arası...12-13'ü ise 25-40 yaş arası olmalı en azından. Ben olurum olmam. Ama bu tablonun mücadelesini veririm" dedi.

EVLİYA OLSA ŞAŞIRIR

Belediye başkanlığı koltuğunda üçüncü referandumunu yaşayacak olan Şahin, 16 Nisan'daki halk oylaması için şunları söyledi;

"Geçtiğimiz referandumlara baktığımızda esas fark rakipsiz bir referandum olması. Sistem öyle mi olsun böyle mi olsun. Ya daha çok demokrasi isteyeceğiz ya da tek adamlığı isteyeceğiz. Aradaki fark bu...Bu kadar çok yetkiyi Allah rahmet eylesin babama vermem. Bana da vermesinler. İnsan şaşırır. Bu kadar yetkiyi evliya alsa o da şaşırabilir. Evet diyenler kendisini bıraksın çocukları için torunları için 'hayır' demek zorunda. İleride yanlış bir isim Cumhurbaşkanı olsa yetkiler onda. Hepsini kullansa...Ya FETÖ'ye yakın biri gelse ya PKK'ya yakın biri gelirse. Çok dikkatli olmak gerek. Umarım insanlarımız bir daha düşünür. Evet ya da hayır diyenlerin yüzde 60'ı özellikle evet cephesinde neden evet dediklerini bildiklerini düşünmüyorum. Hayır diyenler içinde neden hayır dediklerinin yüzdesi daha fazla...   

DAHA PLANLI ÇALIŞILMALI

İl örgütü olarak referandum sürecinde biraz daha iyi olmalıyız. Daha planlı bir şekilde gitmeliyiz. Vekil seçiminde de plansız çalışma vardı. Daha çok sahaya inmeliyiz. Ben de de kabahat olabilir il örgütünde de olabilir. Eve girmeden gece 12'lere kadar çalışmalıyız. 10 üzerinden 8-9 not alacak duruma gelmek zorundayız. İşin varsa 16 Nisan'dan sonra yap. Gittiğim her yerde referandumun gereksiz olduğunu anlatıyorum. Parlamenter rejim gidiyor. 

SANDIĞA GİDİN

Saha çalışmalarında partiyi karıştırmıyorum.  Tepkiler çok güzel...Gittiğim yerde çay içiyorum. Siyasete girmeden anlatıyorum. İnsanlar çok duyarlı...Tahir Şahin iyi bir hayırcı...Tek adamalığa karşı. Köylerde kahve kahve geziyorum. Sandığa gitmenin öneminin altını çiziyorum. Bir oyla bile sistemin değişip değişmeyeceğinin kararı çıkabilir. Herkese anlatıyoruz. Sandığa gidin.  Bir oyun önemi bütün seçimlerde çoktur ama bu seçimde çok daha farklı. Sistem değişirse Ortadoğu'dan farkımız kalmaz. 1-2 yılda fark edilmeyebilir ama ileriki yıllarda fark edilir. Kurtuluş Savaşı'nda zor şartlardan çıkıp Cumhuriyeti kurduk bundan çıkamazsak şehitlerimizin kemiklerini sızlatırırız.

HAYIR 1-0 ÖNDE OLSUN HAYIR OLSUN

Önemli bir anket yaptırdık. Anketlerin gelişine göre ilerleyen günlerde daha büyüyebilir. İzmir'de yüzde 70-75 hayır çıkıyor. Menemen'de yüzde 60'ın altına düşmeyiz. Sandık bu. Siyasette son gün bile çok şey değişir. Futbol tabiriyle hayır 1-0 önde olsun hayır olsun. Evetin CHP'ye etkisi negatif anlamda çok olur. CHP'den ziyade demokrasiye negatif etkisi olur. Hayır çıkarsa da CHP açısından çok önemli şeyler değişmez. Türkiye'nin geleceği açısından bakıyoruz." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.