Dolar 32,5896
%0.24
Euro 34,7864
%0.35
Altın 2.422,810
%-0.41
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sahibinden 2. el araba ilanı verirken nelere dikkat etmeliyiz'

Sahibinden 2. el araba ilanı verirken nelere dikkat etmeliyiz'

Acil ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere sıcak paraya gereksinim duyabilir, bunun için ise kredi almak zorunda kalmadan aracınızı elden çıkarmak çok daha iyi bir seçenektir.

  • Ege Postası
  • 25.09.2020 - 08:52

İkinci el aranızı kısa sürede elden çıkarabilmek için ise, internet dünyasının nimetlerinden en iyi şekilde faydalanmak gerekir. Bunun için ise, 2.el araba ilanı verilebilen siteler üzerinden güzel ve etkili açıklama yazıları ile arabanızın hedef kitleye ulaşmasını sağlamak mümkündür. Bu konuda hassas hareket edip, gelişigüzel bir ilan hazırlamak yerine, çok daha detaylı ilan vermeniz geri dönüşleri artırabilir.

Peki nelere dikkat edilmesi gerekir'

İlan sitelerinden en çok bakılan noktalardan birisi, görsellerdir. Bu nedenle, sahibinden araba ilanı verilecek ilan sitesinin görsel desteğinin çok iyi olması lazımdır. Yüksek çözünürlüklü görselleri yüklemeye izin veren ve birden fazla fotoğrafın kullanılabileceği araba ilanı sitelerini seçmek önemlidir. Bazı ilan sitelerinde kaliteli görsel kullanımı kısıtlanabilir ve ayrıca birkaç adetten fazla görsel yüklemek de mümkün olmayabilir. Bu durum aracınızın detaylarını görmek isteyen alıcının aklındaki soru işaretlerini artırır. 

İkinci bir konuda şudur: araba ilanı ver dedikten sonra bazı ilanlarda klişe cümleler ve bir sloganı yansıtan cümleler kullanılır. Mesela, Türkiye’de tek, büyük fırsat gibi ifadeler bir pazarlamacı durumuna düşünmenize neden olur. Bu gibi cümleler yerine daha samimi ve doğal açıklama yazıları ile aracı satan kişinin bir pazarlamacı değil, aracın gerçek sahibinden olan şahıs olduğu algısının yaratılması lazımdır. Böylece, karşı tarafın güvenini ve hoşgörüsünü kazanmak çok daha kolaydır.

Bir önemli husus ise, aracın servis ve bakımlı olduğuna dair bilgi ve belgelerin de görsel olarak siteye yüklenmesidir. Bu görselleri hazırlarken kimlik no gibi noktaların üzerini buzlanabilir. Böylece, aracınızın diğer araçlardan çok daha iyi olduğunu ve bakımının yapıldığını da belgelenmiş olur. Bunu eskiye dönük muayene kayıtları şeklinde de yapabilirsiniz. Bu tip belgelerin resmiyet arz etmesi araca ve size olan güvenini daha fazla artırır. Bir de, aracın ufak da olsa kusurlarını da not etmeniz gerekir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.