Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Sağlıklı beslenmenin anahtarı kadınların elinde’

‘Sağlıklı beslenmenin anahtarı kadınların elinde’

Gaziemir belediyesi tarafından düzenlenen Sağlıklı Beslenme Semineri’nde sağlıklı bir yaşam sürmek için yapılması ve yapılmaması gereken beslenme alışkanlıkları ele alındı

  • Ege Postası
  • 16.02.2013 - 12:55
İZMİR-  Gaziemir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde Sağlıklı Beslenme Semineri verildi. Belediye bünyesinde vatandaşa sağlıklı beslenme hizmeti veren diyetisyen Selin Gürler katılımcılara sağlıklı, dengeli beslenmenin yolları ve beslenme alışkanlıklarında doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.

Katılımcıların büyük çoğunluğunun kadın olduğu seminerde Gürler, sağlıklı beslenme alışkanlığının kazanılmasında kadınlara önemli görevler düştüğüne değindi. Kadının; bireyin, ailenin ve dolayısıyla toplumun beslenme alışkanlıklarında etkin rol oynadığını savunan Gürler, “Ailenin yemek ihtiyacını sağlayan kadınlar beslenme konusun da ne kadar bilgili olur ve aile fertlerine, özellikle çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırırsa aile bireyleri ve toplum o kadar sağlıklı olur” diye konuştu.

Fast fooddan kaç, Anadolu mutfağına koş…
Günümüz insanının sürdüğü hızlı yaşam tarzından dolayı her şeyin çabuk tüketildiğine değinen Gürler, şöyle devam etti: “Her şeyin çabucak tüketildiği günümüzde zaman sıkıntısı yaşayan insanlar yemek ihtiyaçlarını fast food tarzı yiyeceklerle gideriyorlar. Fast food yiyecekler ve hazır gıda tüketen kişiler ilk etapta obeziteyle karşı karşıya gelirken, ilerleyen yıllarda kalp damar hastalıkları gibi daha ciddi hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyorlar.”
Son yıllarda hazır gıda tüketiminin ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen Gürler, Anadolu mutfağının çok zengin ve sağlıklı beslenme yönünden çok yararlı olduğunu ifade etti. Sağlık açısından tuz, şeker, un, beyaz ekmek ve yağdan uzak durarak, baklagillere ve sebze tüketimine ağırlık verilmesi gerektiğini dile getiren Gürler, her gıdanın ölçülü bir şekilde tüketilmesinin sağlık açısından yararlı olduğunu söylüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.