Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık ve lezzet, Karşıyaka'da festivalde buluştu

Sağlık ve lezzet, Karşıyaka'da festivalde buluştu

Halk sağlığını korumak ve sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek amacıyla sosyal projelere imza atan Karşıyaka Belediyesi, “Lezzet Festivali” ile yine farkındalık yarattı.

  • Ege Postası
  • 27.10.2016 - 10:10

Karşıyaka Belediyesi tarafından sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmek, bir yandan da esnaf ve üreticilere destek olmak amacıyla düzenlenen “Lezzet Festivali” İzmirlilerden büyük ilgi gördü. İki gün süren organizasyon, Çarşı girişindeki Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşti. Karşıyaka esnafı, Üretici Kadın Kooperatifi ve 25 kooperatiften alınan ürünleri halka sunan Kent Koop Gıda Market’in stantları ziyaretçi akınına uğradı.

TARHANA YAPIMI, SARMA YARIŞMASI

Stantlarda, yöresel ve sağlıklı gıda ürünlerinin tanıtımı, satış ve ikramı yapıldı. Hakan Doğanay’ın sunumu ve uzmanların katılımıyla sağlıklı beslenme sohbetleri gerçekleştirildi. Kışlık erzak hazırlama atölyesi; tarhana, turşu ve salça yapım aktiviteleri düzenlendi. Halk oyunları ve zumba gösterileri sunuldu. ‘En Güzel Sarmayı Ben Sararım’ yarışması da festivalin en renkli etkinliklerinden biri oldu. Dereceye giren kadınlara çeşitli ödüller verildi.

SAĞLIKLI BESLENME, SAĞLIKLI YAŞAM

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam için farkındalık yaratmak adına, çok yararlı bir organizasyona imza attık. Üretici kadınlar ve Karşıyakalı esnafımız, iki gün boyunca halkımızı yöresel ve sağlıklı gıdalar ile buluşturdu. Uzmanlardan da sağlıklı beslenmenin yollarını dinleme fırsatı bulduk. Emeği geçen arkadaşlarıma, katılımcılarımıza ve iki gün boyunca festival alanımızı hiç boş bırakmayan ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.