Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık alanında Küba-İzmir işbirliği

Sağlık alanında Küba-İzmir işbirliği

Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Toplantıda sağlık alanında işbirliği vurgusu öne çıktı.

  • Ege Postası
  • 20.02.2020 - 13:28

Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren Kübalı şirketlerin Türkiye’de yatırım yapmak istediğini söyleyen Luis Alberto Amoros Nunez, “Ortak çalışma yapmak isteyen paydaşlar arıyoruz. İzmir’le işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız" dedi. 

Nunez, Küba Sağlık Bakanlığı temsilcilerini de yer alacağı bir heyetin önümüzdeki Mart’ta konuyla ilgili Türkiye’ye geleceğini söyledi.

Sağlıklı bir gelecek için işbirliğine hazırız”

Tunç Soyer İzmir’in tarihinden hareketle oluşturdukları “sağlık şehri” olma hedefinden söz etti. Soyer şöyle konuştu: “Balçova’da geçmişi M.Ö. 1200 yıllarına kadar dayanan Agamemnon kaplıca sularımız var. Geçmişten gelen sağlık mirasımıza yatırım yaparak bu alanda kendimizi geliştirmek istiyoruz. İleri teknoloji sağlık araştırmalarının ve sağlık sektöründe faaliyet gösterecek şirketlerin kentimize yatırım yapması için yatırımcılara ev sahipliği yapmaya hazırız. Sağlıklı bir gelecek için iki ülkenin işbirliğini çok önemsiyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.