Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8475
%0.33
Altın 2.503,520
%0.77
Bist-100 9.682,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağanak yağış İzmir'de hayatı olumsuz etkiledi

Sağanak yağış İzmir'de hayatı olumsuz etkiledi

Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından, İzmir'de gece saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Yağış nedeniyle kentin birçok noktasında ev ve iş yerlerini su basarken, trafikteki çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. Şiddetli sağanak nedeniyle Karabağlar ilçesindeki polis merkezini de su bastı. Ağaçlar devrildi, iş yerlerini su bastı

  • Ege Postası
  • 25.09.2019 - 09:12

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Ege Bölgesi için yaptığı sağanak yağış uyarılarının ardından, gece saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış, İzmir'de hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle kentteki birçok ev ve işyerini su bastı. Su baskınları sonucu birçok ev ve iş yerinde hasar meydana geldi.

Mağdur olan vatandaşlar, durumu yetkililere bildirirken kendi imkânları ile evlerindeki suları tahliye etti. Trafikteki çok sayıda araç da yolların göle dönmesi nedeniyle mahsur kaldı.

Ayrıca, sağanak yağış nedeniyle Şehit Şakir Özgan Polis Merkezi'nde de su baskını yaşandı. Görevli polis memurları, itfaiye ekipleri gelinceye kadar kendi imkânları ile polis merkezinin içinde ve bahçesindeki suları tahliye etti.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ, İŞ YERLERİNİ SU BASTI

İzmir'de gece boyunca etkili olan sağanaktan en çok etkilenen ilçelerden olan Buca'da, Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu'nun önünde ağaçlar bir kamyonetin üzerine devrildi. Olayın gece yaşanması olası bir facianın önüne geçti.

Su baskınlarının yaşandığı Karabağlar'da ise İnönü Caddesi'nde bulunan kafeterya su altında kaldı. İş yerinin yağmur nedeniyle büyük zarar gördüğünü belirten Gülhan Şenözhür Tokaç, "Buradaki caddeye sürekli asfalt çalışmasından dolayı, yol ile kaldırım arasında pay kalmadı. Bu nedene az yağan yağmurda bile su baskını oluyor. Ayrıca caddede rögarların yetersiz olduğunu düşünüyorum. İş yerimiz kullanamayacak hale geldi. Geceden bu yana suyu kendi imkanlarımızla tahliye ettik. Belediyeyi aradık, sıraya aldıklarını söylediler, ancak gelen olmadı" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.