Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saadet Öğretmen'e ABD'de büyük onur: Ödülünü 'First Lady'den aldı

Saadet Öğretmen'e ABD'de büyük onur: Ödülünü 'First Lady'den aldı

Saadet Öğretmen'e ABD’den "Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü" verildi. Saadet Öğretmen'e ABD'de büyük onur:

  • Ege Postası
  • 29.03.2017 - 19:42

İzmir'de, okul müdürünün, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmasına karşı mücadele veren, konuyu kamuoyuna taşıyan, bu çabasıyla ABD Dışişleri Bakanlığı'nca en cesur kadın seçilen öğretmen Saadet Özkan, ödül gecesine ilişkin First Lady Melania Trump'la buluşmasını anlattı. Beyaz Saray'daki tören öncesinde özel bir odada Fist Lady ile buluştuklarını, sohbet edip fotoğraf çektirdiklerini anlatan Saadet Öğretmen, candan ve içten olduğunu söylediği Trump'un kendisine, "Çok güzel insansınız. Harika insansınız. Güzel bir iş yaptınız" dediğini söyledi. Saadet Öğretmen ABD'de çeşitli konferanslar vereceğini ve bir ödül törenine daha katılacağını da açıkladı.

Menderes'teki davaya konu olan olay 17 Mayıs 2014 tarihinde jandarmaya gelen telefon ihbarıyla ortaya çıktı. Sancaklı Mahallesi'nde bulunan ilkokulda 22 yıl öğretmen ve vekil müdür olarak görev yapan, evli 2 çocuk babası emekli Adil Ş.'nin, 6 kız öğrenciye porno film izletip, cinsel taciz ve istismarda bulunduğu öne sürüldü. Jandarma, olay tarihinde yaşları 6 ile 11 arasında değişen öğrencilerin ifadelerini psikolog eşliğinde aldı. İfadelerin ardından gözaltına alınan Adil Ş. suçlamaları kabul etmedi, ancak tutuklandı. İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 15 Ekim 2015 tarihindeki duruşmasında, toplam 102 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan ve 1 yıl 5 aydır tutuklu olan emekli öğretmen Adil Ş., delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve tutukluluk süresi de dikkate alınarak tahliye edildi. 

Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özkan'ın BİMER'e şikayeti ile tekrar gündeme geldi. 2016 yılının 26 Haziran'da görülen davanın duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Adil Ş.'nin tutuklanmasına karar verdi.

 

DÜNYADAKİ 13 CESUR KADINDAN BİRİSİ OLDU

Tacize uğrayan öğrencilerine destek veren Saadet Özkan, ortaya çıkardığı olaydan 4 ay sonra büyük bir trafik kazası geçirdi. 6 ay tedavisi süren, bir yıl da evde dinlenmek zorunda kalan evli, 1 çocuk annesi Saadet Öğretmen, sağlığına kavuştuktan sonra tacize uğrayan öğrencileri için mücadelesine kaldığı yerden devam etti. Taciz olayını, Türkiye'nin gündemine taşıyan Saadet Özkan, yurt içinden değil, diğer ülkelerin yetkililerinin de dikkatini çekti. 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin önerisiyle ABD Dışişleri Bakanlığı'nın koordine ettiği Uluslararası Cesur Kadın ödüne aday gösterildi. Binlerce kadın arasından yapılan oylama sonrasında Saadet Öğretmen, dünyadaki en cesur 13 kadından biri oldu. Farklı ülkelerden seçilen kadınlarla Washington'daki ödül gecesine katıldı. 

FİRST LADY'LE BAŞBAŞA GÖRÜŞME

Hak ettiği ödülle büyük ilgi gören, övgü alan Saadet Öğretmen, ödül gecesini DHA muhabirine anlattı. Tören öncesinde büyük heyecan yaşadığını söyleyen Saadet Özkan, Beyaz Saray'daki ödül gecesi öncesinde ABD First Lady Melania Trump'la da biraraya geldi. 

Balo salonunun yarısı kadar bir odada gerçekleşen buluşmada sadece, Saadet Öğretmenin yanı sıra cesur kadın ödülüne layık görülen diğer 12 kadın ile First Lady ve yardımcıları bulundu. Ödül alan kadınlarla tek tek ilgilenen First Lady Melania Trump, Saadet Öğretmen'e de büyük ilgi gösterdi. Beyaz Saray'daki tören öncesinde özel bir odada Fist Ladyle buluştuklarını, sohbet ettiklerini söyleyen Saadet Özkan, güvenlik gerekçesiyle hiçbir elektronik cihazın içeriye alınmadığını, sadece Trump'un ekibinin fotoğraf çektiğini söyledi. Melania Trump'un çok candan ve içten olduğunu söyleyen Saadet Özkan, First Lady'nin kendisine, "Çok güzel insansınız. Harika insansınız. Güzel bir iş yaptınız" dediğini ifade etti. 

Burada yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrasında, hep birlikte balo salonuna geçtiklerini söyleyen Saadet Öğretmen, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de kendilerine çok iyi ev sahipliği yaptıklarını vurguladı.

"ADI GİBİ MUTLULUK YAYAN" OLARAK ANONS EDİLDİ

Okul öncesi eğitimi öğretmenliğinin yanı sıra yaşam koçluğu ve kişisel gelişim uzmanlığı gibi uzmanlık eğitimleri de alan Saadet Öğretmen, ödül aldığı anlarda büyük heyecan yaşadığını, bir kadın olarak kız öğrencileri adına gösterdiği çabanın dikkat çekmesinin bundan sonra yaşanacak olaylar için de örnek olacağını anlattı. Gecede Saadet Özkan, en çok etkilendiği anlardan birisinin de, 'adı gibi mutluluk yayan kadın' şeklinde anons edilmesi ve 'Türkiye'den bir öğretmen, öğrencileri için mücadele verdi, farkındalık sağladı, ilham veren kadın' sözleriyle kendisinin davetlilere tanıtılması olduğunu ifade etti. Törenden sonra yemek yediklerini, bu anlarda da dünyanın farklı ülkelerinden gelen kadınlarla birarada bulunan Saadet Özcan, 8 Nisan tarihine kadara farklı üniversitelerde mücadelesini anlatacağı konferanslar verecek, bir ödül törenine daha katılacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.