Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya rest çekti! ABD'ye çok sert sözler

Rusya rest çekti! ABD'ye çok sert sözler

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD'nin, Suriye hükümetini kimyasal silah kullanmakla suçlamayı planladığını ve bunu gerekçe göstererek başkent Şam'ın hükümet denetiminde olan mahallelerine füze saldırısı düzenlemeyi tasarladığını belirtti.

  • Ege Postası
  • 13.03.2018 - 12:44

Rusya Genelkurmay Başkanı, Şam'daki resmi kurumlar ile Suriye ordusuna ait binalarda Rus askeri danışmanlar, Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezinden yetkililer ve Rus askeri polis görevlilerinin yer aldığını hatırlattı.

Sputnik'in haberine göre Gerasimov, başkent Şam da dahil olmak üzere, Suriye'nin bir noktasının bombalanması ve bunun, bu ülkede bulunan Rus askerlerin hayatı için tehlike oluşturması halinde, hem söz konusu saldırıda kullanılan füzelere hem de bu füzeleri taşıyan savaş araçlarına karşılık verileceğini vurguladı.

Öte yandan Gerismov, ellerinde, Suriye'deki militanların, sorumluluğunu hükümete yükleyecekleri sahte bir kimyasal silah saldırısının hazırlıklarını yapmakta olduğuna ilişkin güvenilir bilgiler olduğunu kaydetti.

Gerasimov, planlanan sahte saldırının kurbanları gibi gösterilmeleri amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinden kadın, çocuk ve yaşlı kişilerin Doğu Guta'ya götürüldüğünü söyledi.

Gerasimov'un anlattığına göre kendilerini 'yardım örgütü' olarak tanımlayan Beyaz Miğferler üyeleri ve film ekipleri, uydu vericileri ve kameralar ile sahte saldırının düzenleneceği yere gitti.

Rus Genelkurmay Başkanı, önceki gün Doğu Guta'nın Aftris köyünde kimyasal mühimmat üretimi amacıyla kullanılan bir atölye bulunmasının da militanların sahte saldırı planını doğruladığını da ekledi.

Bu açıklama, ABD'nin BM Büyükelçisi Nikki Haley'nin, kimyasal silah saldırısı düzenlemesi halinde Washington'ın Şam'a karşı saldırı düzenleyebileceği tehdidinde bulunmasından bir gün sonra geldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.