Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan İdlib açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan İdlib açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'İdlib konusunda Putin ve Erdoğan arasındaki anlaşmalara bağlıyız' dedi. Lavrov, Putin ile Erdoğan'ın telefonda görüştüğünü açıkladı.

  • Ege Postası
  • 28.02.2020 - 13:15

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile yaptığı görüşmenin ardından hem İdlib hem de Libya konusunda açıklamalarda bulundu.

Lavrov, Libya ve Suriye konusunda diğer aktörlerle işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Her koşulda, çatışma bölgelerinde, Rusya Federasyonu ilgili ülkelerdeki siyasi güçler arasında kapsamlı bir diyaloğu savunuyor. Aynı zamanda diğer ülkelerini egemen ülkenin toprak bağımsızlığına saygı duyması gerektiğini vurguluyor. 2011'den sonra patlak veren Arap Baharı'ndan sonra baş kaldıran teröristlere daha fazla taviz verilmemelidir" dedi.

Suriye'de yaşanan gelişmeler konusunda batılı ülkeleri eleştiren Lavrov, bu ülkelerin işbirliğinden uzak tavır takındığını öne sürdü. Lavrov ayrıca, Moskova'nın Putin ve Erdoğan'ın imzaladığı İdlib konulu anlaşmalara bağlı olduğunu belirtti.

İdlib'de rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu 33 askerin şehit olmasının ardından Lavrov, Rusya'nın Türkiye'ye yaşanan üzücü olay için başsağlığı dilediğini aktardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.