Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya'dan beklenti büyük

Rusya'dan beklenti büyük

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 18 Ağustos'ta başlayacak 86. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) partner ülkesi Rusya'yla yapılacak görüşmelerin İzmir'e yeni yatırımlar getirmesini umduklarını belirtti. Yorgancılar'dan İEF mesajları

  • Ege Postası
  • 13.08.2017 - 11:51

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, yaptığı açıklamada, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunun, 3 günlük yoğun bir mesai için İzmir'e geleceklerini belirtti.

İEF'nin açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katılacağını kaydeden Yorgancılar, Bakan Özlü ve komisyon üyelerinin İEF'in ilk günü Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunacağını, ikinci gün ise İzmir Demir Çelik ve Star Rafinerisi'ni ziyaret edeceğini ifade etti.

Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçen LM Wind Power - GE Rüzgar Türbini Kanat Fabrikası ve Ateş Çelik Rüzgar Türbini Kule Fabrikası ile çeşitli tesislerin de ziyaret programında olduğunu aktaran Yorgancılar, 18 Ağustos’ta "Enerji ve İnovasyon" temasıyla açılacak olan İEF'in, partner ülkesi Rusya ile gerçekleşecek iş forumuna komisyon üyelerinin Bakan Özlü ile birlikte katılacaklarını ve ikili temaslarda bulunacaklarını ifade etti.

İTHALATIN DÖRTTE BİRİ ENERJİDEN

Yorgancılar, Türkiye'nin ithalatının dörtte birinin enerji sektöründen kaynaklandığı belirterek, şunları kaydetti:

"Geleceği şekillendirecek sektörlerin başında gelen enerji sektöründeki bu bağımlılığımız, 2023 hedeflerimizi riske sokacak boyuttadır. Güneş enerjisinden rüzgar enerjisine, jeotermalden maden kaynaklarına kadar zengin potansiyele sahip İzmir ve Ege Bölgesi'nde son yıllarda artan yatırımlar bu konuda bizi umutlandırıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nun 16-18 Ağustos’ta 3 yoğun gün boyunca gerçekleşecek ziyaret ve temasları, İEF’in partner ülkesi Rusya ile iş forumundaki görüşmelerin kentimize yeni yatırımların, müjdelerin habercisi olmasını diliyoruz." AA

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.