Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Rüşvet’ tartışması büyüyor: AK Parti’den ‘belgelerle ortaya koyacağız’ resti

‘Rüşvet’ tartışması büyüyor: AK Parti’den ‘belgelerle ortaya koyacağız’ resti

Menemen’de 1 Aralık günü gerçekleştirilen başkan vekili seçimi sonrasında sular durulmuyor. Dün AK Partili Menemen Meclis üyesi Hanifi Can’ın ortaya attığı ‘rüşvet’ iddiaları gündeme oturmuştu. CHP, Can’ı konuya ilişkin suç duyurusunda bulunmaya çağırmıştı. CHP’nin çağrısına AK Parti’den yanıt gecikmedi. AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, iddaların gerçekliğine vurgu yaptı ve “önümüzdeki günlerde belgelerle ortaya koyacağımız birçok yolsuzluklarla ilgili elimizden geleni yapacağımızı söylemek istiyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2020 - 10:23

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy’un yerine vekalet edecek başkan vekilinin seçiminden sonra İzmir siyasetinde sular durulmuyor.

Seçimin ardından ‘oylamada usulsüzlük’ olduğu iddialaırnın ardından dün AK Partili Menemen Meclis üyesi Hanifi Can, bir açıklama şok eden bir iddiayı ortaya atmıştı. Can, seçim öncesinde bir arkadaşına 2 milyon lira rüşvet teklif edildiğini iddia etmiş ve elinde belge olduğunu söylemişti.

Can’ın rüşvet iddialarının ardından CHP Menemen İlçe Başkanlığı zaman kaybetmeden iddialara yanıt vermişti. Yapılan açıklamada iddiaların temelsiz ve mesnetsiz olduğu ifade edilerek Can ve arkadaşına suç duyurusunda bulunmaları konusunda çağrıda bulunmuşlardı.

CHP’nin rüşvet iddialarına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik yanıt gecikmedi.

Çelik, Can’ın söylediklerinin arasından sadece rüşvet iddialarına dikkat edilmesinin altını çizdi ve en kısa zamanda tüm iddialaırn belgelerle ortaya çıkarılacağını söyledi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Hepinizin bildiği gibi son 15 ündür ne yazık ki hareketli günler yaşıyoruz. Serdar Aksoy’un gözaltına alınmasıyla birlikte Menemen’de kendine ‘halkçıyım’ diyenlerin bir bir maskesi dümüş ve aslında hepsinin sadece kendi cebini düşünen ‘hırsızlar’ olduklarını izlemiştik.

Aksoy’un tutuklanmasından önce birçok defa parti yöneticilerimiz, meclis üyerlerimiz ve vatandaşlarımız belediyede yanlış işler dönüğünü söylemişti. Lakin faaliyet raporunun oylandığı ‘Temmuz Ayı Toplantısı’nda Millet İttifakı’nın birkaç meclis üyesi haricinde diğer Millet İttifakı Meclis üyeleri üç maymunu oynamayı seçmişti.

Geldiğimiz nokraya baktığımızda, CHP yönetiminin hala üç maymunu oynamaya çalıştığını görmekteyiz. Bugün meclis üyemiz Hanifi Can, Menemen halkının hakkını savunmak için konuşuyor ama CHP yönetimi ne yazık ki olayı araştırmayı seçmek yerine ‘iftiracı, yalancı, seviyesiz bir siyasetçi’ olarak nitelendiriyor. Belediyede daha önce dönen karanlık oyunların ve hesapların peşinde olduğumuz gibi şimdi de bu olayın peşine düşeceğiz. Ve önümüzdeki günlerde belgelerle ortaya koyacağımız birçok yolsuzluklarla ilgili elimizden geleni yapacağımızı söylemek istiyorum.

Diğer bir husus da Hanifi Can’ın açıklamasında diğer kısımları görmezden gelmeleri ve sadece rüşvet konusu üzerinde durmaları da oldukça normal geldi. Çünkü Hanifi Can’ın söylediği 37 milyon araç kiralama, 100 bin lira sıradan bir vazo ve bunlar gibi birçok yolsuzluk, tüyü bitmemiş yetime ait olan 50 milyon kayıp para, onayladıkları faaliyet raporunun öncesinde de konuşulmuştu ama yine de temmuz ayında o faaliyet raporunu onaylamışlardı. Ve sonrasında Serdar Aksoy, bu suçlardan ötürü tutuklanmıştı.

Basın açıklamasında yer vermedikleri kısımlara ‘Hayır, öyle bir şey yok’ demeye yüzleri olmadığı için o kısımları es geçmişler. Bu es geçtikleri kısımların içinde çalışanların 4 aydır maaşlarının ödenmemesi de var... Rüşvet konusunda da ispat olmayacağını düşündükleri için bu kadar rahat sert ve dik duruş göstermeye çalışıyorlar. Yarın bunu ispat ettiğimiz zaman ne yapacakla? Rüşveti teklif eden kişiyi görevden alıp ihraç mı edecekle? Bugün karşı durulmayan ve halkın korunmayan hakkı karşınıza duvar olarak çıkacaktır. Takdir çok kıymetli Menemen halkınındır”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.