Dolar 32,5746
%0.11
Euro 35,0131
%0.53
Altın 2.431,880
%0.36
Bist-100 9.772,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rum kesiminde bir ilk: Savuna Bakanı 5 yıla mahkum oldu

Rum kesiminde bir ilk: Savuna Bakanı 5 yıla mahkum oldu

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi eski Savunma Bakanı, 2011’de Mari deniz üssünde meydana gelen patlamadan sorumlu görülerek 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ağır Ceza Mahkemesi, eski İtfaiye Müdürü, eski İtfaiye Müdür Vekili ve eski Özel...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:32
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi eski Savunma Bakanı, 2011’de Mari deniz üssünde meydana gelen patlamadan sorumlu görülerek 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ağır Ceza Mahkemesi, eski İtfaiye Müdürü, eski İtfaiye Müdür Vekili ve eski Özel Afet Önleme Birimi Komutanı’na ise ikişer yıl hapis cezası verdi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarihinde ilk defa bakanlık yapan bir şahıs, hapis cezasına çarptırıldı. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün verdiği kararda, Güney Kıbrıs eski Savunma Bakanı Kostas Papakosta’yı 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ölüme sebebiyet vermekle suçlanan Papakosta, Temmuz 2011’de Mari deniz üssünde meydana gelen ölümcül patlamadan suçlu bulundu.

Mahkeme, eski İtfaiye Müdürü, eski İtfaiye Müdür Vekili ve eski Özel Afet Önleme Birimi Komutanı’na ise ikişer yıl hapis cezası verdi. Öte yandan patlamada hayatını kaybeden 13 kişinin aile ve yakınları, sorumlulara verilen cezaları az bularak mahkeme heyetine tepki gösterdi.

Bu arada 9 Temmuz’dan bu yana eski Savunma Bakanı Papakosta, hastanede tedavi görüyor. Mahkeme, Papakosta’nın Güney Kıbrıs’a yaptığı hizmetleri takdir ettiğini ancak patlama sonucu yaşanan ölümlerdeki en büyük sorumluluğun eski bakana ait olduğunu vurguladı.

11 Temmuz 2011’de Güney Kıbrıs'ta Evangelos Florakis üssünde meydana gelen patlamada 13 kişi ölmüş, 30 kişi de yaralanmıştı. Patlamaya daha önce el konulan bir gemide ele geçirilen ve burada muhafaza edilen 98 konteynerdeki mühimmatın infilak etmesi sebep olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.