Dolar 32,6139
%0.43
Euro 34,7867
%0.16
Altın 2.500,620
%0.65
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Romanlar meclise sorunlarını taşıdı

Romanlar meclise sorunlarını taşıdı

İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’den gelen Roman Federasyon ve Dernek temsilcilerinden oluşan yaklaşık 120 kişilik grup TBMM’deki temsilcileri CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile biraraya geldi. Kadınlar, çocuklar ve gençlerin de bulunduğu grup, CHP Grup Toplantısına katıldı, ardından Roman milletvekili Purçu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda taleplerini, sorunlarını ve isteklerini anlattı.

  • Ege Postası
  • 24.10.2017 - 18:08

Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un yanısıra CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Ali Yiğit, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Edirne milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın aralarında olduğu çok sayıda CHP’li milletvekili katıldı. Purçu, Romanlar'dan sorunlarını her ortama dile getirmelerini, çocuklarını okula göndermelerini isteyerek, şunları söyledi:

“Umarım daha kalabalık gelirsiniz. Biz TBMM’ye ayak basamazdık. Artık sizleri daha sık TBMM’de görmek istiyoruz. Meclis bizim meclisimiz, bu vatan bizim vatanımız, sizlerin artık TBMM’de bir kapınız var. Dünyada ve Türkiye’de Romanların sorunları çok fazla. Her fırsatta milletvekillerini ziyaret edin, sorunları ve önerileri her fırsatta dile getirin istiyorum. Eğitimde, istihdamda, barınmada çok sorunumuz var. Geleneksel meslekleri sürdürüyoruz, niteliksiz işlerde çalışmak zorunda kalıyoruz. Mesleki bilgi ve birikimimizi artırmak zorundayız. Çocuklarımızı okula göndermek zorundayız. Çocuklarımız sağlık koşullarından yoksun, çocuklarda ölüm oranlarımız yüksek. Yaşam kalitesinden yoksun bırakılmış Roman vatandaşlarımızın hakları için çalışıyorum, sizlerden de talep etmenizi, girişimlerde bulunmanızı, TBMM’ye ziyaretler gerçekleştirmenizi istiyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Sorunların çözümü o kadar zor değil, yeter ki sorun için samimi şekilde ele alıp yeter ki yüreğinizde hissedin, çözüm önerilerine katkıda bulunun. Ama bu ülkede bu iktidar 'mış' gibi yaparak, sadece görünürde bir şeyleri çözüyormuş gibi göstererek sizlerin de yaşadığı gibi maalesef sorunları çözme değil uzatma çabası içerisinde" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.