Dolar 32,5555
%0.05
Euro 34,9404
%0.32
Altın 2.425,520
%0.1
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Roman mahallesi isyanda: Binlerce liralık elektrik faturaları şaşkına çevirdi

Roman mahallesi isyanda: Binlerce liralık elektrik faturaları şaşkına çevirdi

Türkiye’nin en büyük Roman bölgelerinden İzmir'in Konak ilçesi Tepecik semtinde yaşayan Roman vatandaşlara gelen elektrik faturaları mahallelileri isyan ettirdi. Roman mahallesi isyanda

  • Ege Postası
  • 10.02.2020 - 21:31

EGEPOSTASI - Durumdan mağdur olan ve borcu ödeyebilecek gücü olmayan vatandaşlar seslerini duyurmaya çalışıyor. 50 günlük süre için gelen bin TL ile 5 bin TL arası faturaların ödenmemesi durumunda ise faturaları yollayan Gediz Elektrik’in ne yapacağı ise merak konusu.

SAYAÇLAR TOPLATILDI

Gediz Elektrik’in 2019 Kasım ayında kayıp-kaçak elektrik kullanımını önlemek için pilot bölge olarak Konak ilçesindeki Tepecik’e bağlı Hilal ve Yenişehir mahallelerinde sayaçları topladı. Çalışmalar kapsamında, mahalledeki konutların elektrik sayaçları yapı dışına alındı. Evlerden sökülen sayaçlar iki büyük trafonun üzerine taşındı. Kapalı ve mühürlü kutuların içine konan sayaçların taşınmasının ardından gelen 50 günlük faturalar Tepecik halkını şaşkına çevirdi. Elektrik dağıtım şirketi Gediz Elektrik Tepecikli vatandaşların ödemeleri için ay sonuna kadar zaman verdi.

“MAHALLELİ ŞAŞKINLIK VE ÇARESİZLİK İÇİNDE”

Kayıp-kaçak elektrik kullanımını önlemek için elektrik sayaçlarının evlerden toplanıp trafoların üzerine koyulmasından ve sayaçlardaki kullanım miktarlarını göremedikleri için isyan eden Asgari ücreti geçen faturalar var. Mahallelinin bu parayı ödemesi imkansız. 4 bin TL-5 bin TL fatura gelen evler var. Bu nasıl bir raka? Ödeyemezseniz evden çıkın mı denilmek isteniyo? Ne yapalı? İsyan mı edelim. Kış günü elektriksiz kalınca bu kadar insan, yaşlı, çoluk çocuk ne yapaca? Bizim mahalleli olarak bu noktada üç talebimiz var. Sayaçlarımız geri takılsın, geriye dönük borçlarımız silinsin ve indirimli elektrik tüketiminden faydalanalım.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.