Dolar 32,3376
%0.18
Euro 35,1975
%0.04
Altın 2.246,670
%0.14
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rıza Gök, Dikili Meydanında vaatlerini sıraladı

Rıza Gök, Dikili Meydanında vaatlerini sıraladı

Dikili Belediye Başkan Aday Adayı olan Rıza Gök, Dikili Atatürk Meydanı'nda yaptığı adaylık açıklamasında "Huzurun ve barışın hakim olduğu, altyapısıyla, hizmetleriyle yeni toplumcu belediyeciliğin örneklerini hayata geçirmek ve Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşıldığı bu dönemde Dikili’de umudu yeniden diriltmek için adayım" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.10.2018 - 11:12

Konuşmasında "Dikili’de sorunları çözmek için atacağımız ilk adım belediyeyi yönetme tarzını değiştirmektir" vurgusu yapan Gök, "Belediye başkanı da, belediye kadrosu da sorun çözen bir anlayışa sahip olacak ve halkı kararlara katacağız" dedi.

CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak'ında selamlama yaptığı ve Dikililerin çok yoğun ilgi gösterdiği, geniş bir katılımın olduğu miting gibi geçen adaylık açıklamasında Rıza Gök'ün konuşmasında şunları öne çıkardı:

ORTAK BİR KENT KÜLTÜRÜ

Türkiye’de Vedat Dalokay, Ahmet İsvan, Erol Köse, Ahmet Piriştina, Yılmaz Büyükerşen ve burada Dikili’de Osman Özgüven gibi efsane belediye başkanlarının yaptıkları toplumcu belediye çalışmalarını günümüz koşullarına yeniden taşımak ve daha da büyütmek için adayım.
Siyasi kimliklerimizi,etnik ve dini kimliklerimizi bir kenarda tutarak yeni bir belediyecilik tarzıyla, yeni bir siyaset anlayışıyla kentin çıkarlarını ve kent kültürünü öne çıkartacağız.

Kaynak yetersizliğinden şikayet etmeyeceğiz kaynak bulacağız, sorun çözeceğiz! Bütün mahallerde ve köylerde “Mahalle Meclisleri” kuracağız.

ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ

Önceliğimiz kanalizasyon, arıtma ve su sorununu çözmek olacak, Dikili'de kokuya son vereceğiz. Şehir merkezinde yollar ve kaldırımlar yetersiz. Şehir merkezini yayalar lehine yeniden düzenleyeceğiz. Dikili’de yer altına 600 araçlık otopark yapacağız. Üstünü de parkıyla, bahçesiyle meydana dönüştürüceğiz.
Dikili için kent içindeki oto tamircilerini, atölyeleri de bünyesinde toplayacak kent dışında kurulacak bir Organize Sanayi Bölgesi kazandıracağız. 

KOOPERATİFLERİN KURULMASINI TEŞVİK EDECEĞİZ

Hem küçük üreticiyi, hem de son tüketiciyi korumak ve kriz ortamında yaşayabilmek için belediye olarak üretici kooperatiflerinin yeniden kurulmasını teşvik edeceğiz ve TANSAŞ örneğinde olduğu gibi Dikili’de satış marketleri kuracağız.

Böylece hem üretim teşvik edilmiş, üretici ürününün değerini almış, hem de tüketici daha ucuza ürün satın almış olacaktır. Belediyenin kooperatiflere ve satışa yapacağı bu müdahale, hem kırda, hem de kentte yeni istihdam alanlarının doğmasını da beraberinde getirecektir.

ZİRAAT VE TURİZM YÜKSEK OKULLARI

Hem üretim, hem istihdam, hem de kentin gelişimi için Dikili'de Ziraat ve Turizm Yüksek Okulları açılması için öze bir çalışma yapacağız.
“Tarım Organize Sanayi Bölgesi” kurulmasını da teşvik etmek için 2019’dan itibaren “Dikili Tarım ve Tohum Fuarı” yapmaya başlayacağız.

Dikili-Midilli arası Ro-Ro seferlerini yeniden başlatmak ve Dikili’ye bir yat limanı kazandırmak için çalışacağız.

FELSEFE KÖYÜ

Tarihin akışını değiştiren fikirleriyle, ne çok felsefecinin ilham aldığı, onlarca uygarlığa beşiklik etmiş bu toprakları tanıtmak ve turizmde öne çıkarmak için 2019’dan itibaren iki önemli çalışmayı da hemen gündemimize alacağız:
Birincisi, son yıllarda ülkemizde unutturulan felsefeyi yeniden hatırlatmak ve felsefe eğitimi vermek için bir “Felsefe Köyü” kuracağız.
İkincisi de kültür festivalini eski parlak günlerine döndüreceğiz ve daha da büyüteceğiz. Karşı komşumuz Midilli başta olmak üzere uluslararası bir hale getireceğiz.
Dikili ve Dikili’de yaşayan sanatçıların çalışacağı, bir “Sanatçı Sokağı” kuracağız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.