Dolar 32,4480
%-0.12
Euro 34,7449
%-0.65
Altın 2.440,580
%0.18
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rifat Sait: 'Bu kadar şehit varken İzmir'de festival olur mu''

Rifat Sait: 'Bu kadar şehit varken İzmir'de festival olur mu''

Ak Parti 24.Dönem İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, İzmir'de 26-30 Mayıs tarihlerinde 5 günlük Balkan halk oyunları festivali düzenleneceğini, ülkede bu kadar şehit varken böyle bir festivalin sorgulanması gerektiğini söyledi. Rifat Sait'ten Balkan Festivali çıkışı

  • Ege Postası
  • 25.05.2016 - 09:43

Balkan Stratejik Araştırmalar merkezi Başkanı Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 11. Balkanlılar Halk Dansları Festivalinin  şenlik havasında kutlanacağını, ülkede yas durumu varken böyle bir şenliğin trajikomik olduğunu söyledi.  Sait, şehit haberleri geliyor, 5 gün boyunca yas ilan edecekleri  yerde  5 günlük şenlik düzenliyorlar,  üstelik sözüm ona bu festivalle tüm dünyaya barış mesajları vereceklerini iddia ediyorlar oysa bir yanda  yurt içinde  PKK'nın diğer yanda komşu ülke Suriye'de yaşanan acıların tesiri içindeyiz, bu nasıl bir vicdandır diye sord? Sait, Sayın Cumhurbaşkanımızın kızının kuran okunarak gerçekleşen nikahını bile eleştirenler, bu festival olursa ne yapacaklar merak ediyorum, dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi barış mesajları veriyor ama savaş yok terör var, teröristle barış olur mu '

Ülkede bir çok eğlence programlarının iptal edildiğini hatırlatan Sait, bakalım İzmir Büyük Şehir Belediyesi ne yapaca? Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle ilk kez 1935 ve 1936 yıllarında düzenlenen “Balkanlılar Halk Dansları Festivali”nin devamı niteliğinde olan bu festivaller yapılırsa Atatürk'e de saygısızlık olur, dedi.Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesinin, bu festivalle Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünü duyurmak istediğini ancak PKK ile sürdürülen şeyin savaş değil terör olduğunu hatırlatarak, terörle ve teröristle barış olmaz, bu çok anlamsız, devletimiz terörü bitirmek konusunda kesin kararlıdır, İzmir Büyükşehir Belediyesi ille de festival yapacaksa son terörist imha edildiğinde  geleneksel bir festival yapsın, dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi  bu sene 26- 30 Mayıs tarihlerinde Balkan halk oyunları festivalini gerçekleştirmek istiyor.  Festivale ev sahibi Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan'dan halk oyunlarının konuk olacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.