Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1000
%-0.24
Altın 2.239,180
%-0.19
Bist-100 8,82
%1.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Resulayn'dan çekilme tamamlandı!

Resulayn'dan çekilme tamamlandı!

Omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Türkiye ile ABD arasında varılan ateşkes anlaşması kapsamında Resulayn kentinden dün itibarıyla çekildiklerini açıkladı. Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhalifler geri çekilmenin tamamlanmadığını bildirdi.

  • Ege Postası
  • 21.10.2019 - 09:24

Resulayn Türkiye’nin Suriye sınırında 30 kilometre derinliğinde “güvenli bölge” oluşturmak için başlattığı askeri harekatın hedeflerinden birini oluşturuyordu. Ankara, terör örgütü olarak gördüğü YPG’yi güvenli bölgeden çıkartmak için 9 Ekim’de askeri harekat başlattı.

Türkiye ile ABD arasında, Ankara’nın askeri harekata beş gün ara vermesi, bu süre içinde terör örgütü YPG’nin içinde ağırlıkta olduğu SDG’nin güvenli bölgeden çıkması için yapılan anlaşma kapsamında çatışmalara Perşembe gecesi ara verildi.

SDG sözcüsü Kino Gabriel, Resulayn’a kast ederek, “Kentte savaşçımız kalmadı” dedi. Sözcünün açıklaması Türk ordusu ve onunla birlikte hareket eden Suriyeli muhaliflerin zaten kuşattığı kente araçlarla girişinin birkaç saat ardından geldi. Türkiye destekli muhaliflerin sözcüsü Binbaşı Yusuf Hamud ise Reuters’a “SDG’nin “henüz tamamıyla” kentten çekilmediğini söyledi. (REUTERS)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.