Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Reşat Nuri Edebiyat Günleri sona erdi

Reşat Nuri Edebiyat Günleri sona erdi

Karabağlar Belediyesi tarafından 8'incisi düzenlenen ve iki gün süren 'Reşat Nuri Güntekin Edebiyat Günleri' sona erdi.

  • Ege Postası
  • 23.12.2017 - 15:55

Edebiyat günlerinin ikinci gün etkinlikleri Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Program, Reşat Nuri Güntekin'in yaşamını özet olarak anlatan görsel sunumla başladı. Görsel sunumun ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kısa bir konuşma yaptı. Kültür ve sanatın toplum için önemine dikkati çeken Başkan Selvitopu, "Amacımız kültür ve sanat insanlarını olabildiği ölçüde toplumumuzla, insanlarımızla buluşturmaktır. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımıza tanıtmak temel hedeflerimizden biridir. Dünyadaki karanlık güçlerin en korktuğu şey kültür ve sanattır. Tarihe baktığımızda kültür ve sanatla uğraşan insanların çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını görürüz. Bugün ülkemizde de hiç tasvip etmediğimiz, kültür ve sanatla ilgili sıkıntılar yaşanmaktadır. Kültür ve sanat insanlarını aşağılamaya çalışanlar var, sanki bir şey biliyorlarmış gibi" dedi.

Karabağlar Belediyesi'nin kültür ve sanata imkânlar ölçüsünde destek olmaya sürdüreceğini belirten Başkan Selvitopu şöyle konuştu:

"Bizler sonuçta bu değerlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Asla bundan geri adım atmayacağız. Toplumumuzu, insanlarımızı kültür ve sanatın her dalıyla buluşturmaya çalışacağız. Karabağlar Belediyesi bu konuda kararlıdır ve bu konudaki gücünü de Reşat Nuri Güntekin'lerden, Yaşar Kemal'lerden, Fakir Baykurt'lardan, Fazıl Hüsnü Dağlarca'lardan, Ömer Seyfettin'lerden ve adını sayamadığımız böylesi yazarlarımızdan almaktadır. Ayrıca önümüzdeki yıllarda Muzaffer İzgü adına da benzer etkinlikler düzenleyeceğiz. Buraya kadar gelip bizi onurlandıran düzenleme kuruluna ve kültür sanat insanlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Reşat Nuri Güntekin Edebiyat Günleri konuşmaların ardından, 'Reşat Nuri'den Günümüze Edebiyat ve Hayat' paneli, 'Radyo Tiyatrosu', 'Anadolu Notları ve Seyahat Edebiyatı' söyleşisi ile sürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.