Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rektörün annesinden İzmirlilere ağır hakaretler!

Rektörün annesinden İzmirlilere ağır hakaretler!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi olduğu öne sürülen Zekiye Çomaklı’nın sosyal medyaya düşen videosunda İzmirlilere yaptığı ağır hakaretler büyük tepki çekti. İYİ Partili ve CHP'li milletvekillerinden Çomaklı'ya tepki gecikmedi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2020 - 22:32

EGEPOSTASI-  İnternete düşen görüntüde Zekiye Çomaklı, dünyanın birçok yerinde Hristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak korona virüse karşı mücadele ettiğini belirterek, "Bizim İzmir'deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunu? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun" ifadelerini kullandı. Çomak'ın sözlerine Milletvekilleri sosyal medya hesaplarında tepki gösterdi.

KILIÇ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAGIZ

İzmir düşmanlığı da bulaşıcı galiba.Koronadan daha tehlikeli bir virüse kapılmış beynine hayatı boyunca hiç oksijen gitmemiş derhal karantinaya alınıp oksijen tüpüne bağlanmalı.. Kendisi ile Yakın temasta bulunanları da gözden geçirmek gerekiyor!!! İzmirli hemşehrilerimiz yaşadığımız şu zor günlerde dayanışma ve birlikteliğin en güzel örneğini göstererek gereken yanıtı vermeye devam etmektedir.

İYİ Parti Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da, “İzmirlileri, ahlaksız, gavur ve namussuz diye nitelendiren bu Zekiye Çomaklı ile Anadolu ve Atatürk Üniversitesinde rektörlük yapan oğlu ve yakın akrabasının peşini bırakmayacağım. Beni, helal oylarıyla vekilleri olarak meclise gönderen İzmirli hemşehrilerime sözüm ve ahdım olsun” ifadelerini kullandı. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da Çomaklı’ya tepki gösterdi. Bayır, “Bu tahrik edici, kin ve nefret ifadelerini kullanan şahsın adı; Zekiye Çomaklı imiş. Nedir derdini? Niçin bu ayrıştırıcı söylemle? Yetmedi mi bu ülkeyi kutuplaştırdığını? Buradan, bu şahısla ilgili yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirtmek istiyorum. Sizin gibi düşünenlere inat, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu coğrafyada, aynı vatan toprağı üstünde hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

BAKAN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

CHP İzmir Milletvekili Murta Bakan, "İzmirlilerin ne dilinde ne de kültüründe kin yoktur. Maalesef, ülkeyi yöneten siyasi iradenin düşmanlaştırıcı dilinin bir yansımasını da burada görüyoruz. İzmirliler'e yönelik bu tahrik edici ve düşmanlaştırıcı dil kabul edilemez! Bu düşünce yapısı ve ayrımcı dil zarar vermekten başka neye yara? Çok yazık! Bu nefret dili hiçbir şeyin çözümü olmaz, olamaz. İzmirlileri gavur, ahlaksız ve namussuz olarak nitelendiren #ZekiyeÇomaklı için başlatacağımız hukuki sürecin de takipçisi olacağız.İzmirlilerin ne dilinde ne de kültüründe kin yoktur. Maalesef, ülkeyi yöneten siyasi iradenin düşmanlaştırıcı dilinin bir yansımasını da burada görüyoruz. İzmirliler'e yönelik bu tahrik edici ve düşmanlaştırıcı dil kabul edilemez!" dedi.

 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.