Dolar 32,5194
%-0.08
Euro 34,7922
%-0.21
Altın 2.418,370
%-0.48
Bist-100 9.760,00
%1.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rektörden 'haksız rekabet' vurgusu

Rektörden 'haksız rekabet' vurgusu

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Rekabet Kurumu Faaliyetleri ve Rekabet Uzmanlığı Mesleği konulu panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman, piyasa ekonomilerinde haksız rekabetin olmaması gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 24.12.2016 - 09:47

DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Rekabet Kurumu Faaliyetleri ve Rekabet Uzmanlığı Mesleği konulu toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman, "Rekabet, benim hayatımda çok önemli bir yere sahip. Ben bir iktisatçıyım. Finans ve rekabet alanlarında çalışıyorum. Özellikle de rekabet konusunda birçok makale hazırladım, araştırma yaptım. Daha çok bankacılık sektöründeki rekabet konusuna odaklandım. Dolayısıyla bu konunun ne kadar önemli ve ciddi olduğunu biliyorum" diye konuştu. 

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Rekabet Kurumu Dış İlişkiler, Eğitim ve Rekabet Savunuculuğu Dairesi Başkanı Ali Arıöz, DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü M. Banu Durukan, Prof. Dr. Saadet Kasman, akademisyenler ve öğrencilerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kasman, "Rekabet konusunu derslerimde anlatıyorum. Tabii ki rekabet olmazsa olmaz çünkü piyasa ekonomilerinin temel yapısını oluşturuyor" dedi. Bu konuyla ilgili piyasa ekonomisinde düzenlemeler yapmak gerektiğini belirten Kasman şöyle devam etti: 

"Sonuçta düzenli bir yapı içinde firmalar, satışlarını ve müşterilerini artırmak istiyor. Ancak bu çabanın haksız şekilde olmaması gerekiyor. Ülkemizde bu konuyla ilgili yetkili Rekabet Kurumu var ve bu kurum haksız rekabetin oluştuğu durumlarda büyük cezalar kesebiliyor. Diğer ülkelerde de benzer yapılar söz konusu; sonuçta piyasa ekonomilerinin olduğu yerde mutlaka bu tür kurumlar oluyor." 

HER YÖNÜYLE REKABET
Konferansta kısa bir konuşma yapan Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak ise piyasa, rekabet ve ahlak ilişkisini değerlendirdi. Torlak, rekabeti; piyasada mevcut ve potansiyel işletmeler arasındaki mal, hizmet, kalite, marka, hizmetin değeri, pazarlama ve iletişim çabaları ile dağıtım gibi faktörler arasındaki yarış olarak tanımladı. 

İŞ YAŞAMINA HAZIRLIYORUZ
Rekabet Kurumu’nun görev ve sorumlulukları, mal ve hizmet piyasalarındaki rekabetçi sürecin korunması, kurumların insan kaynakları politikaları, çalışma kültürü ve rekabet uzmanlığı mesleği hakkında bilgilendirmelerin de yapıldığı etkinlikte konuşan DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Özlem Çakır ise bu tür etkinliklerle öğrencileri bilgilendirdiklerini söyledi. Çakır, "Üniversitemiz, 2011 yılından bu yana çeşitli alanlarda öğrenci ve mezunlarımızı iş yaşamına en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyor. Bu kapsamda onları iş dünyasıyla bir araya getirmeye çalışıyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerle de öğrenci ve mezunlarımızın meslekleri tanımalarını, kariyerleriyle ilgili bilgiler vermeye çalışıyoruz. Yeni iş ve staj imkanlarını onlarla paylaşıyoruz" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.