Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PYD’ye verilen silahlar 3 bin TIR’ı geçti

PYD’ye verilen silahlar 3 bin TIR’ı geçti

Savunma Bakanı Nurettin Canikli, NATO toplantısında Batı’nın PYD konusundaki ikiyüzlülüğünü gündeme getirdi. Canikli, ABD’nin PYD’ye verdiği silahların 3 bin TIR’ı geçtiğini belirtti

  • Ege Postası
  • 10.11.2017 - 07:14

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargâhı'nın ev sahipliği yaptığı Savunma Bakanları Toplantısı'na Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin terör örgütleri hakkında sunduğu belgeler damga vurdu. PKK'nın PYD ile olan organik bağlarını belge ve fotoğraflarla mevkidaşlarına sunan Canikli, DEAŞ ile mücadelenin sonuna gelindiğini belirterek, artık silah verilmesinin izah edilemeyeceğini belirtti. ABD'nin PYD'ye verdiği silahların 3 bin TIR'ı geçtiğini ve bu sayının DEAŞ ile mücadele ile örtüşmediğini belirten Canikli şunları kaydetti: "Bütün mevkidaşlarıma Suriye Demokratik Güçleri (PYD / YPG) adı altında verilen silahların Türkiye için ciddi güvenlik tehdidi oluşturduğunu bildirdik, silah yardımı artık sonlandırılmalı. Özellikle Amerika Savunma Bakanı ile yaptığımız görüşmede burada YPG'nin, PKK'nın Suriye kolu olduğu, aynı yerden komuta edildiğini hem ifade ettik hem de bunu belgeleriyle, fotoğraflarıyla kendilerine takdim ettik."

YENİ ANLAŞMA YAPILDI

Sunduğu çalışmalarda, PYD'nin, YPG'nin; PKK'nın bir kolu olduğunu gösteren bütün dokümanların olduğunu söyleyen Canikli, Hakkari'deki saldırıda kullanılan AT-4 tanksavar silahının ABD tarafından YPG'ye verildiğinin ve bununla ilgili görüntüleri mevkidaşlarıyla paylaştığını belirtti. Türkiye, Fransa ve İtalya Savunma Bakanları'nca imzalanan hava savunma iş birliği niyet beyanına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Canikli, söz konusu sistemin Türkiye ile birlikte üretilip kullanılacağını söyledi. İş birliğinin ilk adımı olarak SAMP-T hava savunma sistemini temel alan bir sistemin İtalyan-Fransız konsorsiyumu EUROSAM ile Türk firmalarınca analizi yapılacak ve üç ülkenin ortak ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik çalışmalara başlanacak. SAMP/T platformuyla ateşlenen Aster- 30 füzesi; uçak, helikopter, insansız hava aracı, seyir füzeleri ve 600 kilometre menzilli balistik füzelere karşı harekete geçiyor. Füzenin çalıştığı radar 360 derece izleme ve angajman yeteneğiyle rakiplerine karşı üstünlük gösteriyor.

2 BİN 304 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Canikli terörle mücadele hakkında, "Sayılar gerçekten çok büyük boyutlara ulaşıyor ama maalesef Suriye'den sürekli beslenmeye devam ediyor. 10 Ocak 2017'den itibaren etkisiz hale getirilen terör örgütü üyesi sayısı 2 bin 304. Bu gerçekten verilen mücadelenin ne kadar başarılı olduğunu gösteren en güzel sonuçlardan biri" dedi.

NATO KARARGHI'NDA TOPUK SESLERİ

Savunma Bakanları Toplantısı'na ilk defa 7 kadın bakan katıldı. Savunma bakanı tercihini kadınlardan yana kullanan ülkeler, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya, Slovenya ve Arnavutluk oldu. NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında çekilen "aile fotoğrafı"nı kadın bakanlar renklendirdi. İttifakın erkek savunma bakanlarının koyu renk takım elbiselerle yer aldığı platformda, kadın bakanlar renkli kıyafetleriyle dikkati çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.