Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Putin'den son dakika Türkiye açıklaması! 'İşe yarıyor'

Putin'den son dakika Türkiye açıklaması! 'İşe yarıyor'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya, Türkiye ve İran arasında, 2011'den beri iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye konusunda varılan anlaşmaların işe yaradığını söyledi. Öte yandan Rus TASS haber ajansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Putin Nisan ayında zirve yapacağını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 07.03.2018 - 13:42

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre Putin, "Bölge ülkeleri arasındaki ilişkiler ne kadar karmaşık olursa olsun, Türkiye ve İran'la masaya oturduk ve belirli anlaşmaların garantörü olduk. Bu anlaşmalar da işe yarıyor." ifadesini kullandı. 

"KENDİ YOLUMUZDA GİDİYORUZ"

Putin, 'Suriye krizinin çözümünde Rusya inisiyatifi yakalamayı nasıl başardı'' sorusunu "Biz sadece kendi yolumuzdan gittik, bu yol da herkes için olumlu sonuçlar getirdi" şeklinde yanıtladı. 

Terörü yenmenin tek başına mümkün olmadığını ve teröre karşı güçlü, uluslararası bir cephe oluşturulması gerektiğini kaydeden Putin "Bu sorun ayrıca yalnızca silahla çözülemez. Terörün nedenlerinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu nedenler nele? Adil olmayan uluslararası ilişkiler, birçok ülkedeki yoksulluk, gençlerin doğru eğitim almaması. Ülkeler güçlerini birleştirmeli ve teröre karşı ortak bir cephe oluşturmalı" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.