Dolar 32,5149
%0.09
Euro 34,9775
%0.02
Altın 2.439,850
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Putin'den flaş YPG açıklaması

Putin'den flaş YPG açıklaması

Putin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile ilgili yaptığı açıklamada 'Ankara'nın endişelenmesini gerektirecek bir durum yok' dedi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2017 - 14:27

Reuters'ın haberine göre Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 'Kuşak ve Yol Forumu'nun ardından basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Putin yaptığı açıklamada "Rusya'nın Suriyeli Kürtlere silah sağlamasına gerek yok. Suriyeli Kürtlerle çalışma düzeyinde temasları devam ettireceğiz, Ankara'nın endişe etmesini gerektirecek bir durum yok" dedi.

Putin, Rus ve Türk askeri temsilcilerinin Ankarada düzenlenecek görüşmede Suriye’deki güvenli bölgelerin sınırlarını ele alacağını belirtirken, "Şimdi askeri düzeyde görüşmelerin yapılması gerekiyor. Ankara^^da düzenlenecek görüşmelerde bunu yapacağız. Rusya, İran ve Türkiye’nin temsilcileri olarak Suriye tarafı ile sürekli olarak temaslarda bulunarak ilk önce güvenli bölgelerin sınırlarını; ikincisi denetim prosedürünü, bir başka deyişle kimin, nerede ve neyi kontrol edeceğini ele alacağız" dedi.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜM

Rus Devlet Başkanı, "Biz diğer ülkelere kıyasla Kürt birliklerine silah göndereceğimizi ilan etmiyoruz, zaten onların bizim bunu yapmamıza ihtiyaçları yok. Onların bu silahları almak için kendi kaynakları var. Bu çalışmaların yeniden başlatılması gerektiğini düşünmüyoruz." Bu konuyu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirten Putin, "Bu konuyu Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüştük. Erdoğan Soçi’de görüştüğümüz zaman bu konudaki endişesini dile getirdi" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.