Dolar 32,5714
%0.1
Euro 34,9766
%0.42
Altın 2.419,920
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Protokol bayramlaşması kalktı, halk bayramlaşması geldi

Protokol bayramlaşması kalktı, halk bayramlaşması geldi

Siirt Valisi Ahmet Aydın, her yıl öğretmenevinde düzenlenen resmi bayramlaşma törenini kaldırarak, yetim ve öksüzlerle Kooperatif Mahallesi'nde kurulan dev çadırda bir araya geldi. Çocuklarla halay çeken Vali Ahmet Aydın, daha sonra hediye...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 16:09
Siirt Valisi Ahmet Aydın, her yıl öğretmenevinde düzenlenen resmi bayramlaşma törenini kaldırarak, yetim ve öksüzlerle Kooperatif Mahallesi'nde kurulan dev çadırda bir araya geldi. Çocuklarla halay çeken Vali Ahmet Aydın, daha sonra hediye çekleri dağıtarak, çocukların bayram sevincini ortak oldu.

Kentte daha önce kamu kurumlarının temsilcilerinin katılımıyla öğretmenevinde yapılan bayramlaşma töreni, bu yıl 2 bin 500 kişilik çadırda gerçekleştirildi. Vali Ahmet Aydın, davet edilen 500 yetim ve öksüz çocuğun bayramını kutlayarak, hepsine harçlık dağıttı. Davetliler Türkçe, Kürtçe ve Arapça parçalar eşliğinde halay çekti. Bayram ile ilgili duygu ve düşüncelerini basın mensuplarıyla paylaşan Vali Ahmet Aydın, vatandaşların bayramlarını kutlayarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Bayram günlerinde sevincin doruğa çıktığını belirten Vali Aydın, bayram kutlamasına vatandaşların yoğun katılımının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Aydın, "Daha önce bayram kutlamaları daha çok kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla gerçekleştiriliyordu. Halkın katılımı çok az oluyordu. Daha sonra da birçok kurum ziyaret ediliyordu. Bu yıl buna son verdik. Çadırda yaptığımız kutlamaya vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Bayramların aynı zamanda sevinç günleri olduğu düşüncesinden hareketle ilk defa kutlamalarda müzik dinletisi de yer aldı." dedi.

DEV ÇADIRDA ÜÇ DİLDE TÜRKÜ DİNLETİSİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından Siirt'e hediye edilen dev çadırda düzenlenen bayramlaşma etkinliğinde yerel sanatçılar Türkçe, Kürtçe ve Arapça parçalardan oluşan müzik dinletisi sundu. Sanatçılara tempo tutan Vali Aydın, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve bazı daire müdürleri ile vatandaşlarla halay çekti. Vali Aydın, etkinliğe davet edilen 500 yetim ve öksüz çocuğa 50'şer lira bayram harçlığı verdi. Daha sonra çocuklarla Andera Alışveriş Merkezi'ne geçen Vali Ahmet Aydın, hediye çekleri karşılığında alışveriş yapan çocukların sevincini paylaştı.

Bayramlaşma etkinliğine, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral M.Şükrü Eken, Belediye Başkanı Selim Sadak, Baro Başkanı Cemal Acar, TSO Başkanı Güven Kuzu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.