Dolar 32,5722
%0.1
Euro 34,9600
%0.38
Altın 2.422,280
%-0.04
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Dr. Perçin: Dezenfekte tünelleri son derece yanlış

Prof. Dr. Perçin: Dezenfekte tünelleri son derece yanlış

TV35’te Kutluhan Nesil’in sunuculuğunu yaptığı Uyandırma Servisi’ne bağlanan KSBÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders koronavirüs ile mücadelede kullanılan dezenfekte tünelleri veya kabinleri hakkında önemli açıklamalarda bulunarak bu uygulamaların sağlığa zararlı olduğunu vurguladı. Öte yandan Renders, maske kullanımıyla ilgili olarak son derece faydalı önerilerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 21.04.2020 - 14:20

EGEPOSTASI – Yeni tip koronavirüs salgını karşısında verilen mücadele hükümetin aldığı kararların yanında yerel yönetimler de hastalığın yayılmasını önleyici çok sayıda uygulama ve çeşitli dezenfektan faaliyetleri gerçekleşti.

Salgına karşı uygulanan ve Ordu’da başlayarak İzmir’e yayılan, İzmir’de de ilçe belediyeleri tarafından kullanılan dezenfektan tünelleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Konuyla ilgili olarak TV35’te yayınlanan Uyandırma Servisi’ne video konferansla katılan Prof.Dr. Duygu Perçin Renders, kullanılan dezenfektan kabinlerinin son derece yanlış bir uygulama olduğunu söyleyerek bu kabinlerin insan sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. Renders ayrıca, maske kullanımıyla ilgili de vatandaşlara ciddi önerilerde bulundu.

Program sunucusu Kutluhan Nesil’in Covid-19 ile mücadele konusundaki sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Renders’ın dezenfektan kabinleriyle ilgili şunları kaydetti: “Bunlar elbette yanlış ve sağlıksız şeyler. İnsanlar dezenfekte edilemez, insanlar bir alet değil, tıbbi cihaz değil; insanları dezenfekte etmek söz konusu değil. İnsanların kişisel hijyenlerine dikkat etmesi gerekiyor. İnsanların dezenfeksiyonu edilmesi diye bir kavram yok ve insanların birtakım gazlara maruz bırakılması son derece yanlış.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.