Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Dr. Akın Olgun son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Akın Olgun son yolculuğuna uğurlandı

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi eski dekanlarından ve Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akın Olgun, vefat etti. Prof. Dr. Olgun, son yolculuğuna uzun yıllar görev yaptığı Ziraat Fakültesi'nden uğurlandı.

  • Ege Postası
  • 07.09.2019 - 12:13

Prof. Dr. Akın Olgun için EÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Feyzi Önder Konferans Salonunda bir tören düzenlendi. Törene EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kutsal Turhan, Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Prof. Dr. Mehmet Ersan ile  EÜ senato üyeleri, idari ve akademik çalışanlar, öğrenciler, Prof. Dr. Olgun'un ailesi ve sevenleri katıldı. Tören esnasında öğrenciler, Prof. Dr. Olgun'un naaşı başında saygı nöbeti tuttu.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, "Hocamızın bu erken ölümü hepimizi çok derinden yaraladı. Fakültemize ve Tarım Ekonomisi Bölümüne, hem idarecilik hem de akademik anlamda çok önemli katkıları oldu. Kendisine müteşekkiriz, her zaman rahmetle anacağız. Eserleriyle, yetiştirdiği öğrencilerle ve idarecilik anlamında ilişkileriyle, özellikle Ziraat Fakültesi camiasında her zaman derin bir saygıyla anacağız. Ruhu şad olsun. Başta eşi Müge hanımefendiye, çocuklarına, tüm Olgun ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Fakültemizin ve üniversitemizin başı sağ olsun" dedi.

EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum da Prof. Dr. Olgun'un vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirip, ailesine, yakınlarına ve tüm bilim camiasına başsağlığı dileklerini iletti. Prof. Dr. Koşum, "Bugün dekanımız, hocamız, Prof. Dr. Akın Olgun'un aramızdan erken ayrılışının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Prof. Dr. Akın Olgun, en başta öğrenciler için iyi bir hocaydı, iyi bir akademisyen, iyi bir bilim insanı, iyi bir tarımcıydı. Aynı zamanda iyi bir eş, iyi bir aile babası, iyi bir evlat ve iyi bir kardeşti. Olgun ailesinin tüm fertlerine, tarım camiasına ve sevenlerine başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum" diye konuştu.

Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Artukoğlu da Prof. Dr. Akın Olgun'un başarılı akademik geçmişinden, Ege Üniversitesi'ne ve bilim dünyasına katkılarından bahsetti.

Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen törenin ardından Prof. Dr. Akın Olgun, Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde öğlende kılınan cenaze namazının ardından Örnekköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.