Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polonyalılara Türk ekonomisini anlattılar

Polonyalılara Türk ekonomisini anlattılar

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Polonya'ya yaptıkları ziyarette ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve yeni işbirliği imkanlarına zemin hazırlamak amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. 

  • Ege Postası
  • 30.09.2016 - 11:15

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ege İhracatçılar Birliği (EİB) işbirliğiyle, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) organize ettiği, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım ile çok sayıda iş adamının katılımıyla gerçekleştirilen, Polonya'daki iş gezisini değerlendirdi.

Polonya'ya düzenlenen ziyaretin verimli geçtiğini belirten Başkan Adnan Saka, Türkiye ile Polonya arasındaki yatırım fırsatları ve işbirliği imkanlarını konuştuklarını dile getirdi. Türkiye - Polonya İş ve Yatırım Forumu'nun ardından da Polonyalı ve Türk işadamları olarak ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlatan Saka, "Bu görüşmelerde, ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve yeni işbirliği imkanlarına zemin hazırlamak amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Polonya'da 15 Temmuz'dan sonra yaşananlarla ilgili gerçekleri ve Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam temellere dayandığını ve ülkenin ekonomik potansiyelini anlatmak istedik. Yaptığımız görüşmelerde kıtalararası üretim ve lojistik üssü konumundaki Türkiye'nin üretim ve yatırım cazibesini dile getirdik. Yaklaşık 50 bin yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapan, son 15 yılda ihracatı yüzde 400 artan, gayri safi milli hasılası ise 3 kattan fazla artarak, 720 milyar dolara ulaşan bir Türkiye var. Ülkemize güvenerek yatırımda bulunanlar, bugüne kadar hep dünya ortalamasının üzerinde kazanç elde etti. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre, önümüzdeki 2 yılda yine dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olacağız. Ülkemizin yabancı yatırımcı için güvenli bir ortam olduğunu her yerde anlatmalıyız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.