Dolar 32,5482
%0
Euro 34,8811
%0.04
Altın 2.426,730
%-0.14
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polisten, 'darbe dolandırıcıları'na karşı uyarı

Polisten, 'darbe dolandırıcıları'na karşı uyarı

Ortama ve şartlara göre yeni yöntemler geliştiren dolandırıcılar, bu defa darbe ve FETÖ söylemleriyle vatandaşı soymaya başladı. Önce Ergenekon, sonra PKK şimdi ise FETÖ...

  • Ege Postası
  • 30.07.2016 - 11:40

İzmir Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılarının FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, kendisini 'polis, savcı ve asker' olarak tanıtıp telefonda ''Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde' diyerek gerçekleştirdikleri dolandırıcılık olayları ile ilgili vatandaşları uyardı. 

ÖNCE ERGENEKON, SONRA PKK ŞİMDİ İSE FETÖ...
Fetullahç Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz günü, TSK içerisindeki bir grup subayı ile darbe girişiminin bulunmasından sonra başlatılan soruşturma ile şüpheliler bir bir gözaltına alınıp tutuklanıyor. Bu sıcak ve sisli havadan yararlanmaya çalışan telefon dolandırıcıları da ortam ve şartlara göre yeni yöntemler geliştirip, vatandaşı kandırmaya devam ediyor. Daha önce kendilerini 'polis, savcı veya asker' olarak tanıtıp 'adınız Ergenekon, Balyoz yada bir kuyumcu hırsızlığında' geçiyor deyip vatandaşları dolandıran şahıslar, darbe girişiminin ardından yine kendilerini 'polis, savcı veya asker' olarak tanıtıp 'Adınız darbe listesinde yer alıyor, darbeciler adınıza telefon hattı çıkarmış' yalanları ile vatandaşları dolandırmaya başladı. 

FIRSATÇILAR'ADINIZ DARBEYE KARIŞTI' YALANIYLA YENİDEN PİYASADA

Bu gibi girişimlere önlemek amacı ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü yazılı olarak şu açıklamayı yaptı: ''Ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanılarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının öngördüğü Anayasal düzeni ortadan kaldırmak, Devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere 15.07.2016 tarihinde girişilen darbe teşebbüsü, başta vatandaşlarımız ve güvenlik güçlerince gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kılınmıştır. Darbe kalkışmasında çok sayıda vatandaşımız ve polisimiz şehit olmuş yada yaralanmıştır. Ancak bu durumu fırsata çevirmeye çalışan bir kısım iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelileri, vatandaşlarımızı telefonla arayarak kendilerini polis, asker, savcı gibi tanıtmak suretiyle vatandaşlarımıza hitaben ''Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde' gibi bir takım kurgularla vatandaşımızı korku ve paniğe sürükleyip operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları yönünde emniyet birimlerimize ihbarlar gelmektedir'' denildi.

VATANDAŞLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN KONULAR

Vatandaşların dikkat etmesi gereken konuları açıklayan İzmir İl Emniyet Müdürülüğü, ''Hiçbir kamu görevlisinin (Polis, Savcı, Asker) vatandaştan para ve altın istemeyeceğinin bilinmeli. Eğer dolandırıcılara banka üzerinden para havalesi yapılmış ise hemen banka hesaplarına bloke koydurulmalı. Dolandırıcıların vatandaşlarımızı ikna etmek için her türlü teknolojiyi kullanmaya çalıştıklarının bilinmesi (Telefon görüşmeleri yapılırken arka fondan internetten kolayca temin edilebilen Polis telsizi sesi verilmesi, sözde 115’ ten aranıyormuş gibi vatandaşların telefonlarında 155 rakamının gözükmesi yada şüphelilerin istedikleri numaraları vatandaşların telefon ekranlarında gözükmesinin sağlamaları gibi) Belirtilen dolandırıcılık olayları ile ilgili vatandaşlarımızın birbirlerini uyarması gerekir. Ayrıca darbe kalkışmasını fırsata çevirmeye çalışan ve kendilerine 'Polis veya Asker' süsü verebilecek şüphelilerce, vatandaşımızın ikametlerine gidilerek 'İkametinizde, arama yapacağız' denilmek suretiyle hırsızlık veya dolandırıcılık yapılabileceği değerlendirildiğinden bu konuda da vatandaşlarımızın duyarlı bulunması gerekmektedir'' denildi. (İHA)

- Hiçbir kamu görevlisinin (Polis, Savcı, Asker) vatandaştan para ve altın istemeyeceğinin bilinmesi,

- Eğer dolandırıcılara banka üzerinden para havalesi yapılmış ise hemen banka hesaplarına bloke koydurulması,

- Dolandırıcıların vatandaşlarımızı ikna etmek için her türlü teknolojiyi kullanmaya çalıştıklarının bilinmesi (Telefon görüşmeleri yapılırken arka fondan internetten kolayca temin edilebilen polis telsizi sesi verilmesi, sözde 155'ten aranıyormuş gibi vatandaşların telefonlarında 155 rakamının gözükmesi yada şüphelilerin istedikleri numaraları vatandaşların telefon ekranlarında gözükmesinin sağlamaları gibi) 

- Belirtilen dolandırıcılık olayları ile ilgili vatandaşlarımızın birbirlerini uyarması,

- Ayrıca darbe kalkışmasını fırsata çevirmeye çalışan ve kendilerine 'polis veya asker' süsü verebilecek şüphelilerce, vatandaşımızın ikametlerine gidilerek 'İkametinizde, arama yapacağız' denilmek suretiyle hırsızlık veya dolandırıcılık yapılabileceği değerlendirildiğinden bu konuda da vatandaşlarımızın duyarlı bulunması gerekmektedir" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.