Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PÖH ve JÖH'lerden ortak operasyon

PÖH ve JÖH'lerden ortak operasyon

Tunceli'nin Pülümür kırsalında Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerince gerçekleştirilen operasyonda 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2017 - 19:31

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte teröristlerin bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edildi.

Bölgede terör örgütlerine yönelik operasyonların devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Pülümür kırsalında PÖH ve JÖH ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 2'si kadın 4 terörist, 4 kalaşnikof, piyade tüfeği ve roketatar silahlarıyla etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca bir sığınak içinde 17 kalaşnikof, piyade tüfeği ve binlerce mühimmat tespit edilmiştir." 

YOL KAPATILMIŞ, OPERASYON BAŞLAMIŞTI

Bugün Pülümür Vadisi Zağge bölgesinde sabah erken saatlerinde kış üstlenmesi için hazırlık yapan kalabalık bir terörist grubun yerinin teknik cihazlar ile tespit edilmesinden sonra helikopterler ile bölgeye Jandarma Özel Harekat timleri indirilmişti.

Karadan da Pülümür Vadisi içine çok sayıda jandarma timi gönderildikten sonra öğlen saatlerinde yerleri tespit edilen PKK’lı grup ile sıcak temas sağlanmıştı. Etrafları tamamen kuşatılan ve sarp kayalık alanda gizlenen teröristler ile zaman zaman yakın mesafeden şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtilmişti.

Operasyon kapsamında çatışmaların yaşandığı bölgeden geçen Tunceli-Erzincan karayolu güvenlik gerekçesiyle trafiği kapatılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.