Dolar 32,3405
%0.19
Euro 35,1073
%-0.21
Altın 2.239,960
%-0.16
Bist-100 8,90
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘PKK’yı kınama’ önergesiyle ilgili Tunç Soyer’den açıklama

‘PKK’yı kınama’ önergesiyle ilgili Tunç Soyer’den açıklama

Ahmet Hakan’ın moderatörlüğünde CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında yer alan konuklardan Yaşar Hacısalihoğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde reddedilen ‘PKK’yı kınama’ önergesiyle ilgili ifadelerinin üzerine CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer canlı yayına bağlanarak konula ilgili açıklamalarda bulundu. Soyer'den 'PKK'yı kınama' önergesiyle ilgili açıklama

  • Ege Postası
  • 17.09.2019 - 09:52

Siyasetteki bütün stratejilerin her yönüyle değerlendirildiği Tarafsız Bölge’deki konuklardan Yaşar Hacısalihoğlu İzmir Büyükşehir Meclisi’nde AK Partili Erhan Çalışkan’ın reddedilen ‘PKK’yı kınama’ önergesiyle ilgili konuyu gündeme getirdi. Önergede yer alan “PKK’yı destekleyen güçleri ve  partileri Meclis olarak lanetliyoruz.” ifadesini söyleyen Hacısalihoğlu metnin oylamaya sunulup AK Parti ve İYİ Parti'de kabul edilip CHP kanadının ret oyu verdiğini söyledi.

Bu ifadelerin ardından CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer canlı yayına bağlanarak şunları söyledi:

"İzmir’de PKK’yı kınamayacak meclis üyesi yok. Böyle bir şey asla söz konusu değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili böyle bir ifadeyi esefle karşılıyorum.

Belediye şehit ailelerine her daim sahip çıkmıştır, çıkmaya devam edecektir. Yaptıklarımız herkesin malumudur. Bunun sorgulanmasını çok sığ bir siyaset enstrümanı olarak görüyorum ve bunu büyük bir haksızlık olarak değerlendiriyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi PKK’ya sonuna kadar karşı. PKK’yı ben dahil bütün meclis üyeleri lanetliyor. 

Reddedilen önerge PKK’nın lanetlenip lanetlenmeyeceği ile ilgili bir soru ifadesi olarak yapılması haksızlıktır. Böyle bir şeyin kimsenin ifade etmeye hakkı yoktur. Çünkü bütün üyeler PKK’nın karşısındadır. Önerge böyle gelseydi başka değerlendirildi." (CNN TÜRK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.