Dolar 32,5491
%0.03
Euro 34,8924
%0.18
Altın 2.435,360
%0.5
Bist-100 9.767,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Piriştina: Başbakan özür dilemeliydi

Piriştina: Başbakan özür dilemeliydi

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İZBAN açılışı krizi tartışmalarına Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da katıldı. Piriştina, yaşananların talihsiz ve üzücü olduğunu belirtirken, "Ama sayın Başbakan'ın bunu durdurmak adına bir çabaya girmesi, en azından özür dilemesi gerekirdi" dedi. Piriştinay, 2019’da yapılması beklenen yerel seçimlerde tekrar aday olmayı düşündüğünü, genel merkezin ve halkın takdirinin kararını vermesinde etkili olacağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 14.09.2017 - 13:17

EGEPOSTASI-  Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Egepostası'na kent ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Selçuk'ta, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende, aleyhte tezahuratlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kürsüyü terk etmesini değerlendiren Piriştina, "Başbakan'ın bunu durdurmak adına çabaya girmesi en azından özür dilemesi gerekirdi" dedi. Halkın istemesi, genel merkezin takdiri durumunda tekrar aday olmayı düşünebileceğini ancak henüz bir şey söylemenin erken olduğunu belirten Başkan Piriştina, “Günü geldiğinde bizdeki heyecanın devam etmesi, daha sonra kamuoyunda bize olan desteğin devam etmesi, genel merkezin takdiri de olursa bir dönem daha yaparız. Beş dönem daha yaparız. Şu an böyle bir şey söylemek için çok erken. Çok samimi söylüyorum. Günü geldiğinde bu heyecanla kalkmak lazım sabah. Aynı desteği karar vericilerle vatandaştan görürsem yaparım” dedi.

SONUÇLARI BEKLİYORUZ 

Egepostası’na kent ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan CHP’li başkan Levent Piriştina, "İl başkanlığına kim gelmeli" şeklindeki soruyu yanıtlarken, delege seçimlerinin yeni başladığını ve tüm sonuçları beklemek gerektiğini kaydederek,“Aslında biraz daha tablo netleşmeden ben erken buluyorum. Mahalle delegasyonları daha çıkmamış, ilçe yönetimleri oluşmamış üçüncü etabı konuşmak gibi. Siyaset böyle bir şey. Takvim daha zamanı gelmese de kendini tutamıyor.  Kim olur, kimler etken olur ister istemez konuşuluyor. Şimdikiler biraz daha magazinsel. Şu mu bu mı, kız mı erkek mi, tecrübeli mi genç mi olur. Önümüzdeki aylardan sonra tablo net çıktı mı şimdilik biraz herkes toto loto oynuyor. Çok ciddi görmüyorum. Orada ismi geçen belki delege olmayacak. Erken ama doğal. Bekliyoruz sonuçları” değerlendirmesinde bulundu.

PARTİ İÇİ YARIŞTIR, KAMUYA TAŞINMAMASI LAZIM

CHP İzmir ilçelerinde başlayan delege seçimi sürecini de değerlendiren Levent Piriştina, parti içi yarışların kamuya olumsuz bir şekilde taşınmaması gerektiğinin altını çizerek, “Çok güzel başladı. Umarım son güne kadar da öyle gidecektir. Onun dışında Cuma, cumartesi ve pazarları başta olmak üzere örgüt sandığa gidiyor. Yeni delegasyonu yaratıyor. Buca başta olmak üzere tüm Türkiye’de umuyorum, eminim kırmadan-dökmeden-demokratik bir yarış olacak. İki taraftan ya da üç taraftan nasıl geçecekse artık, biri kazanacak. Birileri bu güzel göreve gelecek. Bunu onun dışında görmemek lazım. Parti içi yarıştır. Kamuya taşınmaması lazım. CHP en demokratik şekilde yarışı halleder” dedi.

BİRBİRİMİZİ KIRMAMALIYIZ, HEDEFİMİZ 2019 SEÇİMLERİ OLMALI

Başta Buca olmak üzere tüm ilçelerde oy kullanacak parti üyeleri ve delege olmak isteyenlere gerginlik çıkarılmaması yönünde çağrıda da bulunan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, amaç ve hedeflerinin 2019 yerel seçimleri olması gerektiğini vurguladı ve ‘Kimsenin birbirini kırmaması’ temennisinde bulundu:

“Olmaması en baştaki temennimiz. Olmaması için de elimizden geleni yapıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarında oradaki gerginlik, aradaki iletişimin sağlıklı olması (geçmiş yorgunluk, 5 seçim attık, parti içi rekabeti saymıyorum, bir de onlar var, bunlar örgütü ve örgütün emektarları yordu. Bu biraz da onun gerginliği. Bu, sanırım ilçelerdeki seçimlere gerginlik olarak yansıyor. Herkese mümkün olduğunca destek ve katkı koyarak parti içi yarışı hesaplaşmaya taşımamak lazım. Hesaplaşma gibi görmemek lazım. Hedefimiz başka. Hedefimiz 2019’da bu ülkede değişen yeni sisteme göre Cumhurbaşkanı seçip parlamenter sisteme dönmek. Yoksa o mahallede Ahmet, Mehmet olmuş, orada enerjimizi kaybetmemeliyiz. En kritiği birbirimizi kırmamalıyız. Çünkü o insanlarla hemen bir ay sonra sokağa çıkacağız. Bu sefer amaç başka olacak. İki kişi birbirini kırarsa sokağa çıkıp da esas hedefimize konsantre olamayız. Umarım Buca’da bunu devam ettireceğiz.”

SAYIN BAŞBAKANIN DURDURMAK ADINA ÇABAYA GİRMESİ GEREKİYORDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı İZBAN açılış töreninde yuhalanması üzerine kürsüyü terk etmesini de değerlendiren Başkan Piriştina, Başbakanın Başkan Kocaoğlu’nu yuhalayanları durdurmamasını eleştirmeyi ihmal etmedi, yaşananları ‘talihsiz ve üzücü’ bulduğunu söyledi:

“Son derce talihsiz ve üzücü buluyorum. Bu tip açılışlarda bazen gençler kraldan çok kralcı davranabilir. Kendini bilmezler yuhalama terbiyesizliği yapabilirler. Ama sayın Başbakanın bunu durdurmak adına bir çabaya girmesi, en azından özür dilemesi gerekirdi. Benim şahsim kanaatim bu. Aziz Bey’den de bekleriz tersi olursa. Bu gençleri susturması, en azından ‘Susun, yapmayın’ demesi lazım ki, genç de kendini toparlasın. Beni en çok kızdıran bu oldu. Yoksa gençtir, gaza gelmiştir, bağırmıştır falan filan. Çok talihsiz oldu. Bu tip örnekler siyasette ülkeyle, siyasetle ilgili umutları da kırar. Dünyaya ayrı bakabiliriz ama aynı koltukta oturup birbirimizi dinleyemiyorsak olmaz. Adam çıkmış büyükşehir belediye başkanı, iki kelime konuşturtmuyor. Böyle olur m? Konuşamayacaksak nasıl anlaşacağı? Birbirimize sevgi, saygı kalmamış, sanki olumsuzluk yokmuş da şeker hastası falan... Ben onu doğru bulmuyorum. “

2019’DA GEREKLİ CEVABI VERİRİZ

AK Parti Buca teşkilatının beraberlerinde İzmir milletvekilleri olduğu halde Buca ilçesinde yaptıkları mahalle ve muhtar ziyaretlerinin kendilerini rahatsız etmediğini dile getiren Levent Piriştina, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’ye gereken yanıtı vereceklerini belirterek şunları söyledi: 

“Diğer yerler ne yapıyor bilmiyorum. Gezsinler tabi, en demokratik hakları. Buraya gelirlerse buraya da bekleriz. Başımızın gözümüzün üstüne. Siyaset yapacaklar tabi. Onlar da bu kent ve ilçe için önümüzdeki dönemle ilgili heyecanlanıyorlar. Gezsinler ama pek sonuç olmaz. Burada ortaya koyduğumuz çalışmalar, halkla kurduğumuz iletişim bundan sonra bizden beklentileri, onların bu gezileri iktidara çevirmelerine izin vermeyecektir. Ama bizim de yapabileceğimiz bir şey olursa, biz de gezdiririz, gelsinler. Siyaset böyle bir şey. İşte o olgunlukta olmak lazım. Başlarsan yuhlamaya, girme buraya, o kahveye sokma bu olmaz. Adam milletvekilidir gezer de, derdini de anlatır. Biz demokratik karşılarız. 2019’da gerekli cevabı veririz. “

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.