Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pınar Karşıyaka'da transfer sıkıntısı

Pınar Karşıyaka'da transfer sıkıntısı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde rakipleri kadrolarını büyük ölçüde belirlerken bütçesini netleştiremediği için henüz yabancı takviyesi yapamayan Pınar Karşıyaka'da Basketbol Şube Başkanı Serdar Işıldar, "Her şey hazır ama herhalde transfer yapamayacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.07.2017 - 15:51

Yönetim, isim sponsoru Yaşar Holding'in aktaracağı 6 milyon TL kaynakla 3.3 milyon TL'ye ulaşması beklenen transfer yasağına yol açan borcu kapatıp, mevcut oyuncularla teknik heyete ödeme yapmayı planlarken Serdar Işıldar, "Yasak bizi zorluyor. Transfer yasağı sorununu ne kulüp ne de şube önümüzdeki 15-20 gün içinde çözemez" diye konuştu.

Yaşar Holding'ten bütçenin artırılmasıyla ilgili taleplerine cevap alamadıklarını söyleyen Serdar Işıldar, "Toplam 5 yabancı ve belki 1-2 yerli alacağız. Listemiz hazır, görüşmeleri yaptık ama bu bütçeyle ligde oynayacak takım kuramayız. Zaten listemizdeki birkaç isim başka kulüplere transfer oldu, 1-2 oyuncu da elimizden kaçmak üzere" dedi.

Kurmayı planladıkları takımın geçen yılki kadrodan sadece yüzde 15 daha fazla maliyetli olacağını belirten Işıldar, "Gönderdiğimiz oyunculara çıkış paraları ödüyoruz. Takıma küçük borçlarımız kalacak. Yeni transferi ya camia olarak ya da sponsorla çözmek zorundayız" diye konuştu.

ENDER VE SEMİH OLMADI

Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka Doğuş'tan milli oyuncular NBA patentli pivot Semih Erden ve guard Ender Arslan transferinden, maliyet engeli nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldı.

İki tecrübeli oyuncunun yaklaşık 4 milyon TL'yi bulan maliyeti, bütçe sıkıntısı nedeniyle yabancı transferi yapamayan yönetime geri adım attırdı. 34 yaşındaki Ender, Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'a transfer olurken sakatlığı nedeniyle aylardır forma giyemeyen A Milli Takım kafilesindeki 31 yaşındaki Semih'i, Beşiktaş, Anadolu Efes, Khimki ve Bayern Münih istiyor. Pınar Karşıyaka'nın ilgilendiği isimlerden olan uzun forvet Travis Peterson'un ise Lietuvos Rytas ile anlaştığı öğrenildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.