Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pınar Karşıyaka, Belçika deplasmanında

Pınar Karşıyaka, Belçika deplasmanında

FIBA Erkekler Avrupa Kupası E Grubu'nda averajla lider durumda bulunan yeşil-kırmızılı ekip, üçüncü maçında yarın Phoenix Brüksel'e konuk olacak.

  • Ege Postası
  • 05.11.2019 - 10:31

Pınar Karşıyaka Erkek Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası E Grubu üçüncü maçında yarın deplasmanda Belçika temsilcisi Phoenix Brüksel'le karşılaşacak.

İlk 2 maçında 1 galibiyet ve 1 yenilgi alan Pınar Karşıyaka, averajla lider durumda bulunduğu grubun üçüncü maçında yarın TSİ 22.30'da Brüksel'deki Neder-Over-Heembeek Spor Salonu'nda Phoenix Brüksel'le karşı karşıya gelecek. 

Grupta diğer Belçika ekibi Spirou Basket ise Hollanda'dan Donar'ı ağırlayacak.

Avrupa'da 212. karşılaşma

Avrupa kupalarında 212. maçını oynayacak Pınar Karşıyaka, geride kalan 211 maçta 108 galibiyet, 101 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.

Bu maçlarda 16 bin 656 sayı atan yeşil-kırmızılı ekip, potasında 16 bin 412 sayı gördü.

Karşıyaka'da başkan Turgay Büyükkarcı camiadan destek istiyor

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, basketbol ve futbolda yeşil-kırmızılı ekibin aldığı güzel sonuçlara karşın camiadan yeterli desteği göremediklerini belirtti.

Büyükkarcı, yaptığı yazılı açıklamada, ING Basketbol Süper Ligi'nde namağlup tek takım olarak zirvede yer aldıklarını, FIBA Avrupa Kupası'nda da E Grubu'nda lider olduklarını aktardı.

Futbol takımının da teknik direktör Soner Tolungüç'ün takımın başına geçmesinden sonra 7 maçta tek yenilgi alıp tehlikeli bölgeden çıktığını ve play-off hattına girdiğini anlatan Büyükkarcı, şunları kaydetti:

"Basketbol ve futbolda beklediğimiz, istediğimiz sonuçları almak bizleri ve taraftarlarımızı fazlasıyla mutlu ediyor. İyi yoldayız ancak bu köprünün altından daha çok sular akacak. Aynı hırsla, aynı disiplinle çalışıp sezon sonunda da bize yakışan yerde olmak istiyoruz. Ancak bu kadar güzel sonuçlar alırken camiamızdan, bizi sevenlerden gerekli desteği tam olarak göremiyoruz. Bu da bizleri üzüyor. Basketbol kombine satışları iyi gitti ancak diğer branşlarda beklentinin altında kaldık."

Turgay Büyükkarcı, sponsorları Pınar Holding'in dışında tüm yükün yönetim kurulu üyeleri üzerinde olduğunu belirterek, "Başarırsak 'biz' başaracağız. Bu yüzden her kesimden maddi ve manevi destek görmek istiyoruz. Oyuncularımız, teknik heyetimiz ve emeği geçen herkes bunu hak ediyor. Biz büyük bir camiayız ve birlikte zorlukların üstesinden gelebiliriz. Büyüklüğümüzü göstermeli ve her şey güzel giderken kulübümüze katkı sağlamalıyız." ifadelerini kullandı.

(AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.