Dolar 32,4304
%0.06
Euro 34,4170
%-0.22
Altın 2.489,270
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pınar Karşıyaka Avrupa'dan lige döndü

Pınar Karşıyaka Avrupa'dan lige döndü

Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası E Grubu 4. maçında Spirou Basket'i 92-54 yenerek liderliğe yükselen Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, dünkü karşılaşmada çok sert bir savunma yaptıklarını ve hücumda da akıcı bir oyun ortaya koyduklarını söyledi. Öte yandan Pınar Karşıyaka-Galatasaray Doğa Sigorta karşılaşması için satılacak tam biletlerin onar lirası, 2008'de vefat eden Özgür Soylu'nun ailesine verilecek.

  • Ege Postası
  • 14.11.2019 - 12:55

ING Basketbol Süper Ligi'nin lideri Pınar Karşıyaka, sürpriz mağlubiyetle başladığı FIBA Europe Cup E Grubu'nda üst üste üçüncü galibiyetini ilk maçta yenildiği Spirou Basket'i evinde 38 sayı farkla, 92-54 yenerek aldı.

Süper Lig'den sonra İzmir'e lider gelen rakibinden koltuğu alıp Avrupa'da da liderliği tek başına eline geçiren Karşıyaka, bu sezon şampiyonluk hedeflediği Europe Cup'ın en iddialı takımlarından olduğunu kanıtladı. Yeşil-kırmızılı basketbolcular ezici galibiyetin ardından liderliği salonu tribünleri tek tek gezerek taraftarlarıyla kutladı. Europe Cup E Grubu'nda 4 maçta 3 galibiyetle zirvenin sahibi olan Kaf-Kaf, haftaya Groningen'i Hollanda deplasmanında yendiği takdirde 2. turu garantileyecek.

SARICA: KEYİF VEREN BİR MAÇ OLDU

Öte yandan Başantrenör Ufuk Sarıca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, deplasmanda yenildikleri Spirou Basket'in çok sert bir takım olduğunu kaydetti.

Sakatlığı bulunan Tony Taylor'dan da yeteri kadar faydalanamadıklarını belirten Sarıca, şöyle konuştu:

"Kendi adımıza sahada çok sert savunma yapan ve hücumda da akıcı oyun oynayan bir takım vardı. Keyif veren bir oyun ortaya koyduk. Tahmin ediyorum ki tribünde olan tüm Karşıyaka taraftarı da oynanan basketboldan keyif aldı. Takıma olan inançlarını ve sevgilerini gösterdiler, bu bakımdan süperdi. Spirou Basket karşılaşmasını unutup hafta sonu oynayacağımız çok önemli Galatasaray Doğa Sigorta karşılaşmasına odaklanmamız gerekiyor. Oyuncularıma da bunu söyledim."

Pınar Karşıyaka'dan merhum Özgür Soylu'ya vefa

Pınar Karşıyaka, ING Basketbol Süper Ligi'nde 16 Kasım Cumartesi günü oynayacağı Galatasaray Doğa Sigorta maçında satılacak tam biletlerin onar lirasını, 2008'de Banvit maçına giderken vefat eden Özgür Soylu'nun ailesine verme kararı aldı.

Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Selim Çınar, yaptığı yazılı açıklamada, Özgür Soylu'nun 16 Kasım 2008'de hayatını kaybettiğini belirtti. 

Soylu'nun tam bir Karşıyakalı sevdalısı olduğunu vurgulayan Çınar, "Ölüm yıl dönümü, Galatasaray Doğa Sigorta maçına denk geldi. Biz de ailesinin yanında olduğumuzun bir göstergesi olarak Özgür Soylu'nun yeğeni Çınar Özgür'ün eğitimine destek olacağız." ifadelerini kullandı.

16 Kasım Cumartesi günü saat 17.30'da başlayacak karşılaşmanın biletleri tam 50, öğrenci 30 liradan satılacak.

Tam bilet başına onar lira Özgür Soylu'nun ailesine verilecek.

Özgür Soylu, Pınar Karşıyaka'nın 16 Kasım 2008'de Banvit deplasmanında oynayacağı müsabaka giderken, Balıkesir'deki bir akaryakıt istasyonunda çıkan silahlı kavgada hayatını kaybetmişti.

(DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.