Dolar 32,5490
%0.19
Euro 34,9254
%-0.13
Altın 2.443,860
%0.31
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PETKİM Genel Müdürü gözaltına alındı

PETKİM Genel Müdürü gözaltına alındı

SOCAR PETKİM Genel Müdürü Korkut istifa etti, ardından gözaltına alındı PETKİM Genel Müdürü istifa etti, ardından gözaltına alındı

  • Ege Postası
  • 28.07.2016 - 11:20

SOCAR Petkim Petrokimya Holding A.Ş. (PETKİM) Genel Müdürü Saadettin Korkut, dün saat 18.30'da görevinden istifa ettiğini çalışanlarına mesajla duyurdu. Korkut, saat 20.00'de FETÖ/PDY operasyonu soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Korkut'un, Fethullahçı Terör Örgütü'nün enerji alanındaki yapılanmasına yönelik gözaltına alındığı öğrenildi. 

FETÖ operasyonları sanayi devine sıçradı

SOCAR PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut, dün saat 18.30'da çalışanlarının cep telefonlarına görevden ayrıldığını belirten mesaj gönderdi. Mesajında kurumda 4 yıl hizmet etmenin onur olduğunu belirten Korkut mesajında şöyle devam etti:

"Bu kocaman, sağlam ve yurtsever ailenin parçası olmaktan ve sizlerle beraber çalışmaktan hergün ayrı mutluluk duyuyorum. SOCAR'ın güçlü eli sırtımızdan hiç eksik olmadı ve hep birlikte Petkim'i kısa sürede sürdürülebilir başarı ve rekor kar seviyesine taşıdık. Uluslararası standartlarda bir operasyon yapısına kavuşturduk. Petkim'e ilk başladığımda kendime koyduğum hedefler çervesinde tüm enerjimle çalıştım. Bildiğimiz üzere, SOCAR Türkiye'de bir takım yapısal değişiklikler gerçekleştirildi. Biz de aynı bağlamda tüm süreçlerimizde önemli yenilikler ve gelişmeler sağladık. Uzun süreli bu yoğun tempo sonucunda yorulduğumu hissettim. Daha önce planladığım üzere Petkim bayrağını en üst noktada yeni genel müdürümüze teslim ediyorum. İnanıyorum ki elde ettiğimiz bu başarılar artarak sürecek ve petkim her zaman olduğu gibi Türkiye'nin gururu olmaya devcam edecektir. Sizi tanımaktan ve birlikte çalışmaktan, Petkimli olmaktan duyduğum gurur, güven ve mutluluğu tekrar belirtmek isterim. Benden yana hakkım varsa helal olsun, siz de lütfen haklarınızı helal edin."

Korkut, istifa mesajının ardından saat 20.00'da FETÖ/ PDY operasyonu kapsamında, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Korkut'un Karşıyaka'daki evi ve makam odası polisler tarafından arandı. Korkut, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

 YENİ GENEL MÜDÜR YUNANİSTAN'DAN ATANDI

SOCAR Petkim Genel Müdürlüğü'ne ise Socar Yunanistan CEO'su Anar Mammadov getirildi. Bu arada Petkim'de dün 27 işçi işten çıkarıldı. İşter çıkarmalara norm kadro yapılanması ve verimsiz çalışma gerekçe gösterildi. 

SOCAR: YENİDEN YAPILANMA 

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, SOCAR Petkim Petrokimya Holding A.Ş. (PETKİM) Genel Müdürü Saadettin Korkut'un istifası ve işten çıkartmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Aliyev açıklamasında, şunları söyledi: 

"2020 itibari ile Türkiye'nin bir numaralı sanayi şirketi olmak vizyonumuz doğrultusunda yönetim kurulumuz, SOCAR Türkiye ve proje yatırımlarını daha ileriye, daha hızlı bir şekilde taşımak amacıyla bir takım yapısal değişiklik kararı aldı. 2008 yılında özelleştirme ile birlikte Petkim'in SOCAR ailesine katılmasıyla; bu önemli kurumu daha da yükseğe taşımak için çalışıyoruz. Türkiye için üreten Petkim, yeni yapılanma ile birlikte çok daha fazla katma değer yaratarak sanayiyi geleceğe taşıyacak. Bu çerçevede, Saadettin Korkut, 27 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla, görevini yeni Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov'a devretmiştir. Petkim'i daha dinamik hale getirmeyi amaçlayan, tepeden aşağıya yeniden yapılanma kapsamında, farklı departmanlarda görev yapan 27 arkadaşımızın iş akdi, tüm yasal hakları ödenmek suretiyle fesih edilmiştir. Ayrıca, yeniden yapılanma kapsamında SOCAR Türkiye'nin farklı departmanlarında bulunan 4 arkadaşımız görevinden ayrıldılar. SOCAR Türkiye ve iştiraklerindeki yeniden yapılanma süreci, yeni yatırımları da kapsayacak şekilde devam edecektir. Gelişmeleri, gerçeklerle bağdaşmayan bilgilerle sunmak, paydaşlarımızın yanı sıra, çalışanlarımıza da zarar veriyor. Türkiye'nin bu zor günlerinden güçlenerek çıkacağına inancımız tamdır. Biz tüm enerjimizle Türkiye'nin yanında olmak için buradayız ve yatırımlarımıza aralıksız devam ettiğimizin bilinmesini isteriz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.