Dolar 32,3307
%0.16
Euro 35,2109
%0.08
Altın 2.247,330
%0.17
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Personel yetiştirme ve istihdamda işbirliği

Personel yetiştirme ve istihdamda işbirliği

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) İhracat İçin İstihdam Projesi'nde güçlerini birleştirerek bir protokol imzaladı. Protokol kapsamında sektörlerin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde dış ticaret uzmanı veya üretim kalite mühendislerinin istihdamı sağlanacak.

  • Ege Postası
  • 03.10.2019 - 18:04

EİB, dış ticaret firmalarının daha donanımlı dış ticaret uzmanı ve üretim/kalite mühendisi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla İZKA destekli Uzman Mesleki Personel Yetiştirme ve İstihdam Sağlama Projesi'ni hayata geçirecek. EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve İZKA Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, İhracat İçin İstihdam Projesi'nin protokolünü imzaladı. Ege Bölgesi'ndeki ihracatçı firmaların ihtiyaç duyduğu donanımlı dış ticaret uzmanı ve üretim kalite mühendislerinin mesleki bilgilerini ihracatçı firmaların ihtiyaçları doğrultusunda güncellemeleri amacıyla 'Uzman Mesleki Personel Yetiştirme ve İstihdam Sağlama Projesi'nin protokolünü imzaladıklarını anlatan EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, önümüzdeki 2-3 aylık dönemde dış ticaret uzmanı veya üretim kalite mühendisi istihdam etmeyi planlayan firmaların projeye başvuruda bulunabileceğini açıkladı. Dış ticaret ve üretim, kalite mühendisliği alanlarında eğitim almış henüz istihdam edilmemiş kişilerin ise bu projeyle donanımlarını arttırabileceğini ifade eden Eskinazi, "Proje, üyelerimiz tarafından talep edilen sayıda yeni mezun veya iş hayatına yeni başlayan dış ticaret ve üretim kalite mühendisliği alanlarında eğitim almış henüz istihdam edilmemiş kişiler arasından ön eleme ile seçilmiş adaylar için projelendirilmiş bir mesleki uzmanlaşma programı ve devamında mentorluk istihdam sürecini kapsıyor" dedi. İhracatta katma değeri arttırmaya büyük önem verdiklerini vurgulayan Eskinazi, program sonucunda adaylar için uygun şartları sağlamaları durumunda katılımcı firmaların İŞKUR desteklerinden de yararlanabileceğini anlattı. Mesleki Uzman Geliştirme Programı'na başvuran adaylar arasından yapılacak mülakatla kursiyerler belirleyeceklerini kaydeden Eskinazi, kursiyerlerin haftada iki günlük eğitime tabi tutulup, firma ziyaretleri gerçekleştireceğini açıkladı. İzmir'de üniversite kurulması ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü de söyleyen Eskinazi şöyle devam etti:

"Bu proje ihracat yapan firmaların, donanımlı eleman talebi doğrultusunda ortaya çıktı. İzmir'de bir üniversite kurmak için izin aldık. Proje çalışmaları yapılıyor. Bu işbirliği ileride fakülte kurmayı planladığımız projenin de bir başlangıcı olacak. Buradaki başarımız fakültenin başarısına da katkı sağlayacak."

MESLEKİ EĞİTİM TEMASI

Yaklaşık 1 yıldır projenin hazırlıklarının devam ettiğini anlatan İZKA Genel Sekreteri Mehmet Yavuz da İhracat İçin İstihdam Projesi kapsamında farklı bir model uygulanacağını belirtti. İstihdam sorununun çözümüne yönelik olan, sonuç odaklı ve piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikte personellerin yetişmesini esas alan proje için EİB'in elini taşın altına koyduğunu söyleyen Yavuz, "Kalkınma ajansları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı çalışıyor. Bakanlık ajanslar için her yıl tema belirliyor. 2019 teması mesleki eğitim. Türkiye'deki 26 kalkınma ajansı çeşitli faaliyetler yürütüyor. İZKA olarak bu tema kapsamında çok önemsediğimiz bir program olacak. Umuyoruz ki başarılı olup ülke genelinde bir rol model olmasını sağlayacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.