Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Perinçek İzmir'de partilileriyle buluştu

Perinçek İzmir'de partilileriyle buluştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir'de partilileri ile bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 13.04.2019 - 14:36

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir'de düzenlenen dayanışma toplantısında partilileriyle buluştu. Dünyada ve Türkiye'deki siyaset gündemini değerlendiren Perinçek, dış politikaya ilişkin bazı eleştirilerde bulundu. Dünyada büyüyen ekonominin Asya ve Çin ekonomisi olduğunu dile getiren Perinçek, Türkiye'nin Çin ile işbirliği yaparak esaslı bir dış politika üretmesi gerektiğini savundu.

Türkiye'de ara malların dışarıdan borçlanarak alınması nedeniyle devlet, millet, işçi ve çiftçiğinin zorda olduğunu öne süren Perinçek, üreticinin baş tacı edilmesini isteyerek, asıl meselenin emek potansiyelini seferber etmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bütçe açığı verdiğini ve ekonominin zor günlerden geçtiğini anlatan Perinçek, bu süreçten üretim devrimiyle çıkılması gerektiğini ifade etti.

Perinçek, "Buradan bir tek çıkış noktası var üretim devrimiyle buradan çıkılır, onun için ben kravatı çıkartım. Sizlere de kravatları çıkarmanızı öneriyorum. Türkiye bir üretim devrimiyle buradan çıkar, ihracatı arttırmak da üretim devrimine bağlı, refah da dış ödemeler açığını kapatmak da üretim devrimine bağlı. Üretim devrimi Türkiye'nin gündemine oturmuş. Türkiye bunu keşfedecek hükümet günü kurtarmaya çalışıyor, buradan bir devrimle çıkılacağını herkes görecek." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bütün üretim kapasitesini harekete geçirilmesi gerektiğine dikkati çeken Perinçek, eli iş tutan herkesin düşük teknolojiyle de olsa üretime katkı sağlamasının gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin önünde güvenlik tehdidi olduğunu da dile getiren Perinçek, "Namluların ağzında yaşıyoruz. Güvenlik ile ekonomik sorunların iç içe geçtiği bir tarihsel süreci yaşıyoruz. Türkiye'nin bütün sınıflarını ve siyasi akımlarını bir hükümette birleştirmek çözümdür. Ekmek teknesini el ele koruyarak bu zorlukları aşarız " diye konuştu.

Doğu Perinçek, daha sonra TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 24. İzmir Kitap Fuarı'na katılarak kitaplarını imzaladı. 

(DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.