Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş, Saraysız Başkanı konuk etti

Pekdaş, Saraysız Başkanı konuk etti

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel yönetimlerinin hazırladığı programlar kapsamında bir süredir Türkiye'de bulunan eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi işbirliği ile düzenlenen program kapsamında geldiği İzmir’de Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 05.11.2015 - 09:06
Jose Mujica’ya ziyaretinde eşi ve aynı zamanda Uruguay parlamentosu milletvekili olan Lucia Topolansky, gazeteci Andres Danza ve Ernesto Tulbovitz, CNT (Ulusal Emek Konfederasyonu) ve PIT (Sendikalar Birliği) Sendika Federasyonu Başkanı Fernando Mario Gambera Orta eşlik etti. Ziyarette ayrıca 'Destek ile Yoksulluğu Önleriz' söyleşinin moderatörlüğünü yapacak gazeteci yazar Ece Temelkuran da yer aldı.  
 
DAHA GÜÇLÜ İLİŞKİLER KURULMALI
Otobiyografisinin anlatıldığı ‘İktidarda bir kara koyun, Saraysız Başbakan Jose Mujica’ kitabı nedeniyle Saraysız Başkan olarak anılan Mujica, İzmir gibi tarihi bir kentin misafiri olmaktan ötürü büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.  Ev sahipliğinden ötürü Başkan Pekdaş'a teşekkür eden Mujica, "Bizim buraya gelmemize katkı sağlayan tüm delegasyona teşekkür ederim. Latin Amerika bir değişim süreci içerisinde ve daha fazla ilişkiler kurmak zorunda. Biz Türkiye'den plastik ve benzeri ürünler alıyoruz. Size de biz et satıyoruz. Ama daha fazlasını yapabiliriz. Çünkü Türkiye dünyanın merkezi durumunda" dedi.
 

YENİ UFUKLAR AÇAN ZİYARET
Dünyanın en fakir devlet başkanı olarak anılan Mujica'yı misafir etmekten ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Sizi İzmir'de konuk etmekten onur ve gurur duyuyoruz. İzmirlilerle sizi buluşturmak bizim için kıvanç verici. İzmir 8 bin 500 yıllık tarihi olan, çok çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve bunları bir arada yaşatmış bir şehir. Tarihi birikimimizi biz en büyük zenginliğimiz olarak tanımlıyoruz. Bu tarih aynı zamanda bugün de savaş yüzünden kaçmak zorunda kalan insanlara ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle bugün pek çok zorlukla karşı karşıyayız. Bu kenti yönetmek üzere seçilenler sosyal demokrat bir partiden. Bizim Türkiye'de siyasetle felsefenin yeniden buluşmasını ve barışmasını sağlamak görevimiz var. Bu anlamda sizin ziyaretiniz bize yeni ufuklar açacak" diye konuştu. Ziyaret sonunda Başkan Pekdaş, Mujica ve beraberindeki heyet, Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Destek ile Yoksulluğu Önleriz' söyleşisine katıldı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.