Dolar 32,5069
%0.18
Euro 34,8142
%0.27
Altın 2.486,010
%0.96
Bist-100 9.552,00
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş: Kalbimiz Türkiye için atıyor

Pekdaş: Kalbimiz Türkiye için atıyor

Kütahyalıların geleneksel ‘Tirit aşı’ yemeğine konuk olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Farklı düşüncelerimiz olabilir, farklı siyasi partilere üye olabiliriz ama hepimizin kalbi Türkiye için atıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2017 - 09:41

İzmir’de yaşayan Kütahyalılar Konak’ta düzenlenen ‘Geleneksel Tirit Aşı Yemeği ve Eğlencesi’nde buluştu. Kütahya – Simav Ege Bölgesi Kuşu Kasabası Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği yöresel etkinlik Zeytinlik Mahallesi’ndeki Atatürk Ticaret Meslek Lisesi’nde gerçekleşti. Etkinliğe katılanlar arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ile çok sayıda dernek başkanı ve siyasi parti temsilcisi vardı.

TİRİT AŞINI PAYLAŞTILAR

Dernek binası önünden Mehter Takımı eşliğinde yapılan renkli kortej yürüyüşle başlayan etkinlikte konuklara Kütahya’nın yöresel yemeklerinden biri olan tirit aşı ve irmik helvası ikram edildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu etkinlikte tirit aşı dağıtımını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş başlattı. Törende bir de konuşma yapan Pekdaş, düzenlenen gecenin kültürel zenginliğin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Pekdaş, “Biz pek çok kültüre ev sahipliği yapmış bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu kültürlerin yok olmaması için birlikte barış içinde yaşamak zorundayız. Bu nedenle Kütahyalı hemşehrilerimizin tirit aşı birlikteliği değerli ve önemlidir. Konak’ta bu farklı ve zengin kültürlere ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. 

AYNI SOFRADA BULUŞALIM

Konak Belediyesi ile Kütahya’nın Şaphane Belediyesi’nin kardeş belediye olduğunu hatırlatan Pekdaş, geçen yıl Şaphane’de iftar sofrası kurduklarını hatırlatarak, “Biz Türkiye’de de aynı sofranın etrafında oturalım, birlikte barış içinde yaşayalım, kültürlerimizin zenginliğini paylaşalım. Bunu gerçekleştirecek irade bu toprağın insanlarında var” diye konuştu.

BİRLİKTE MÜCADELE VERECEĞİZ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesi düzenlenen etkinlik sayesinde bayram coşkusunu da yaşadıklarını belirten Pekdaş, “Kütahya Kurtuluş Savaşı’nın önemli şehirlerinden biridir. Dumlupınar önemli bir meydan muharebesine ev sahipliği yapmış bir yer. Biz Ege insanları olarak birlikte milli mücadeleye katkı vermiş kuşakların torunlarıyız. Bugün Türkiye’de tam demokrasi, hukuk ve adalet olması için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Farklı düşüncelerimiz olabilir, farklı siyasi partilere üye olabiliriz ama hepimizin kalbi Türkiye için atıyor. Türkiye iyi olsun istiyoruz. Bunu biz başarabiliriz. Bunu başarabilecek enerji hepimizde var” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.