Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş, KA.DER'i ağırladı

Pekdaş, KA.DER'i ağırladı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret eden KA.DER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu kadınların politikada daha çok yer almalarını hedeflediklerini, bu amaçla Türkiye’deki kadın belediye başkanları ile dayanışma ve işbirliği içinde çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. Kadınlar için dev işbirliği

  • Ege Postası
  • 11.08.2017 - 10:39

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Genel Başkanı Nuray Karaoğlu’nu makamında ağırladı. Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleşen buluşmaya KA.DER Proje Koordinatörü Ayşe Şentürk, KA.DER Üyesi Hilal Dokuzcan ve KA.DER İzmir Şube Başkanı Fatma Tunç Köprülü de katıldı. Sohbet havasında geçen ziyarette yerel yönetimlerde kadına yönelik politikaların artırılması konusunda nasıl bir işbirliği yapılacağı konuşuldu.

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

1997 yılından bu yana kadınların ve erkeklerin her alanda olduğu gibi karar alma organlarında da eşit temsilini sağlamak için çalışan, kadınların deneyimini ve çözüm üretme yeteneğini sosyal ve siyasal alanlara kazandırmayı amaçlayan KA.DER ekibini İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duydukları dile getiren Başkan Pekdaş, görüşmede birlikte yürütülecek projeler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Kadınların özgürlüğü ve kadın kimlikleriyle hayatın her alanında var olmasının Türkiye için çok önemli olduğunu dile getiren Pekdaş, KA.DER’in kadınların politikaya katılımını engelleyen ekonomik, sosyal, kültürel ve yasal engellerin ortadan kaldırılması adına önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirtti.

HER ZAMAN YANIMIZDA

Demokrasinin güçlenmesi için sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman omuz omuza çalışmak gerektiğini vurgulayan Başkan Pekdaş, kadın sorunları ve politikaları konularında KA.DER ile güç birliği yapacaklarını dile getirdi. Konak’ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olarak KA.DER’in her zaman yanında olacağının sözünü de veren Pekdaş, toplumun her alanında olduğu gibi yerel yönetimlerde de kadın bakış açısını tüm çalışmalara yansıtarak, yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi. KA.DER Genel Başkanı Karaoğlu da kadın örgütlerinden gelen, kadınların güçlenerek, haklarını savunabilir ve kullanabilir hale gelmelerini sağlamak için çalışan Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. KA.DER olarak Pekdaş’ın kendilerine her zaman destek verdiğini belirten Karaoğlu aynı şekilde kendilerinin de her zaman Pekdaş’ın yanında olacaklarını söyledi. Karaoğlu kadınların politikada daha çok yer almalarını hedeflediklerini, bu amaçla da Türkiye’deki kadın belediye başkanları ile dayanışma ve işbirliği içinde çalışmayı sürdüreceklerini dile getirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.