Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pedalları eylem için çevirdiler

Pedalları eylem için çevirdiler

İzmir'de 'Critical Mass' bisiklet eylem grubu "Biz trafiği tıkamıyoruz, trafik biziz" ve "Otomobiller trafiği tıkamıyorlar, tıkanıklığın sebebi onlar" sloganıyla trafiğe çıkarak eylem yaptı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2016 - 09:23

2010 yılının Temmuz ayından beri devam eden ve her ayın son cuma günü gerçekleşen Critical Mass (Kritik Çoğunluk) bisiklet eyleminin İzmir ayağı, Konak Meydanı'nda saat 19.00'da başladı. Eyleme katılan çok sayıda bisikletli eylemci, trafikte yer alma haklarının olduğunu, trafiği motorlu taşıtların tıkadığını, bisiklet kullanımının trafiği rahatlatacağını belirterek, pedallarını bu kez eylem için çevirdi.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar pedal çeviren grup adına yapılan açıklama da, "Bir kavram olarak CM, trafikte bisiklet ve otomobiller arasında geçiş üstünlüğü meselesine dayanır. Kentlerdeki motorlu taşıt hegemonyası trafik, çevre ve ses kirliliği gibi bir çok sorunun temelinin oluşturmakta bireysel ve toplumsal sağlığımıza zarar vermektedir. Critical Mass'e katılan motorsuz ve sadece insan gücüyle çalışan taşıtlar daha yaşanabilir kentlerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Biz trafiği tıkamıyoruz, trafik biziz" ve "Otomobiller trafiği tıkamıyorlar, tıkanıklığın sebebi onlar" denildi. (DHA)





'Critical Mass' bisiklet grubunun eylemi açıklamanın ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.