Dolar 32,5877
%0.35
Euro 34,8366
%0.3
Altın 2.508,650
%0.97
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pedallar UNESCO Dünya Mirası için dönecek

Pedallar UNESCO Dünya Mirası için dönecek

UNESCO Dünya Mirası Yolu olarak kabul edilen Bergama’dan Selçuk Efes Antik Kenti’ne kadar uzanan parkur, 23-24 Eylül tarihlerinde bisikletçilere ev sahipliği yapacak. Dünya miraslarının korunması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu 2017, 300 amatör bisiklet sporcusunu ağırlayacak.

  • Ege Postası
  • 22.09.2017 - 10:26

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültürel Örgütü UNESCO tarafından dünya mirası ilan edilen Bergama ve Efes Antik Kenti arasında bulunan yolda ikinci kez düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu 2017, Bergama ve Selçuk Belediyeleri iş birliği, İzmir Valiliği, İzmir Büyük Şehir Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile 23-24 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

300 amatör bisiklet sporcusunun Bergama’da bulunan Kızıl Avlu’dan hareket ederek, Selçuk Efes Antik Kenti’ne kadar olan 200 kilometrelik mesafeyi pedal çevirerek aşacağı organizasyonda bu yıl Ege Orman Vakfı ile yapılan anlaşma gereği her katılımcı 3’er adet ağaç dikecek. Turun sonunda bir korunun oluşması ve her yıl dikilecek olan ağaçlarla büyük bir orman yaratılması hedefleniyor.

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu’nun fikir babası M. Fatih Ertürkmen ve Bench Organizasyon tarafından hayata geçirilecek bisiklet turu bünyesinde UNESCO Milli Miraslarımız, Bisiklet Kültürü, Bisiklet Sakatlıkları ile ilgili gerçekleşecek söyleşilerin yanı sıra ilk günün sonunda Bostanlı sahilinde halka açık olarak gerçekleşecek konser ile Pinhani grubu izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

#BendePedallıyorum sloganı ile ikinci kez gerçekleştirilen UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu’nu hayata geçiren M. Fatih Ertürkmen, organizasyon ile asıl hedeflerinin Türkiye ve yurtdışında bulunan UNESCO Dünya Miraslarını birbirine bağlayacak büyük bisiklet turları organize etmek olduğunu vurgularken, bu sayede dünya mirasları ile ilgili olarak farkındalık projelerine imza atmayı amaçladıklarını belirtti.

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu 2017 ile ilgili tüm bilgiler www.unescodunyamirasiyolunda.com web adresinden ve unescodunyamirasiyolunda instagram ve facebook hesaplarından takip edilebilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.