Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Partilerin Menemen mesaisi başladı: Başkanlığa kimler aday olacak'

Partilerin Menemen mesaisi başladı: Başkanlığa kimler aday olacak'

Serdar Aksoy’un tutuklanıp cezaevine gönderilmesinin ardından siyasi partilerin gözleri Menemen’e çevrildi. 1 Aralık Salı günü yeni başkanın seçileceği Menemen’de kilmlerin aday olacağı ve CHP’de bölünmelerin olup olmayacağı merak konusu. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve genel başkan yardımcıları Seyit Torun ile Oğuz Kaan Salıcı, CHP'nin başkan adayını belirlemek üzere kente geldi. İlk olarak il binasında toplantı yapan üç isim, Menemen'e giderek adayın netleştirileceği toplantıyı gerçekleştirdiler. Edinilen bilgilere göre Millet İttifakı'nın adayı yarın meclis toplantısı öncesinde gerçekleştirilecek grup toplantısında açıklanacak.

  • Ege Postası
  • 30.11.2020 - 10:44

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, hakkında yürütülen soruşturmanın ardından Menemen Sulh Ceza Hakimliği’nce, ‘zimmet ve irtikap’ suçlaması ile tutuklanmıştı.

Tutuklanmanın ardından İçişleri Bakanlığı, Aksoy’un görevinden uzaklaştırıldığını bildiren yazıyı göndermişti.

İçişleri Bakanlığı’nın yazısının ardından Menemen’de yeni başkan seçimi için düğmeye basıldı.

İl Başkanı Deniz Yücel ismi belirlemek için uzun süre mesai harcadı. Başkan Yücel, geçtiğmiz Cumartesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya gelerek son durum değerlendirmesi yapmış ve ardından Menemen meclis üyeleri ile İl Başkanlığında buluşmuştu.

ÖNCE İL'DE SONRA MENEMEN'DE TOPLANTI

Bugün ise CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Millet İttifakı'nın adayının kesinleştirmek için İzmir’e geldi.

Üç isim ilk olarak il başkanlığında milletvekilleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Basına kapalı yapılan toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Toplantıya İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Mahir Polat, Atila Sertel, Bedri Serter ile PM üyesi Devrim Barış Çelik de katıldı.

Seçim için tüm senaryoların değerlendirilidiği toplantıda, adaylık için konuşulan isimler masaya yatırılırken, net bir isim belirtilmedi.  Ancak örgütle uyumlu çalışabilecek ve partiyi bir sonraki yerel seçimlere hazırlayacak bir ismin olması gerektiği konusunda uzlaşıldığı ve milletvekillerinin bu aday profili için yorumda bulunduğu öğrenildi.

Milletvekillerinden bazılarının daha önce Çiğli ve Dikili’de yaşanan süreçlerle ilgili ve aynı tablonun Menemen’de de yaşanmaması için uyarılarda bulundukları belirtildi.

Çiğli’de merhum belediye başkanı Ensari Bulut’un hayatını kaybetmesinin ardından mecliste yapılan seçimde CHP’den iki ayrı aday çıkmıştı. Dikili’de de belediye başkan vekilliği yaptığı dönemde aday gösterilmeyen Yusuf Altıparmak istifa ederek, DSP’ye katılmıştı.

Böke, Torun ve Salıcı ile İl Başkanı Yücel toplantının ardından Menemen'e hareket etti. Parti yönetimi burada meclis üyeleri ve ilçe örgütü ile bir araya geldi. Dört isim adayın netleştirilmesi için fikir alışverişi yaptı. Toplantıda ayrıca meclis üyelerine 'birlikte hareket etme ve bölünmeme' konusunda uyarılar yapıldı.

Heyet öncelikle ilçe binasında tüm meclis üyeleriyle bir araya geldi ardından da herbir meclis üyesiyle tek tek görüşüldü. Ancak bu görüşmelere İl Başkanı Yücel katılmadığı öğrenildi. Ayrıca heyetin görüşmelerde meclis üyelerine, Menemen’deki durumu, başkanlığa aday olup olmadıkları ve seçimi hangi isimle kazanılabileceğini sordukları belirtildi.

Öte yandan heyetle görüşmek için ilçe binasına, eski ilçe başkanları Serdar Değirmenci, İsmail Akıncı, Ali Sakallı, Hasan Türkmen, eski belediye başkanlarından Kadir Yıldırım, Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, Koyundere eski Belediye Başkanı Abdurrahman Demirci de geldi.

ADAY GRUP TOPLANTISINDA AÇIKLANACAK

Heyetin Menemen’de 15.00’te başlayan toplantısı akşam saatlerine kadar sürdü.

Toplantı sonrasında başkanlık için aday olacak ismin yarın meclis toplantısının öncesinde yapılacak olan grup toplantısında açıklanacağı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre Torun ve Salıcı, grup toplantısı öncesinde meclis üyeleriyle ve İYİ Partili yetkililerle görüşecekler.

CHP’DEN 4 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Edinilen bilgilere göre; Millet İttifakı kendi arasında yaptığı bir seçim ile başkan adayını belirleyecek.

Başkanlık aday adaylığı için CHP’den öne çıkan isimlerin ise Deniz Karakurt ve Hasan Ünal, Çağlar Gülez ve Ali Yılmaz olduğu konuşuluyor.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN TEK ADAY

Başkanlık için Cumhur İttifakı’nın tek aday çıkaracağı öğrenildi. Genel Merkez, Cumhur İttifakı adına başkanlık için aday adayı olan isimler olan Hanifi Can, Aydın Pehlivan ve Yusuf Demircioğlu arasından bir ismi başkan adayı olarak seçecek.

DENKLEM BOZULUR MU'

Mecliste CHP’li 15, AK Partili 10, İYİ Partili 3, MHP’li 2 ve bağımsız 1 üye bulunuyor.

Eğer Millet İttifakı’nda çatlak yaşanmazsa CHP’nin adayının 18 oy ile başkan seçilmesi bekleniyor.

Edinilen son bilgilere göre, İYİ Parti yöneticileri CHP'nin adayına tam destek verilmesi için İYİ Partili meclis üyeleri ile konuştu. 

Ancak CHP içerisinden bazı isimlerin AK Parti adayına oy vereceği iddia ediliyor.

Bu durumda AK Parti adayı, bağımsız üyenin oyunu da alırsa 16 oy ile başkan seçilebilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.