Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8082
%0.22
Altın 2.496,430
%0.48
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Parmaklar ayrı da olsa kol birdir

Parmaklar ayrı da olsa kol birdir

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Seferihisar Sığacık Kaleiçi’nde gerçekleştirdiği Hukuk ve Demokrasi konferansı büyük bir katılımla gerçekleşti. Örgütlü gücün önemini vurgulayan Feyzioğlu, Parmaklar ayrı da olsa kol birdir ve bu kol Türk Milleti’dir” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 11:13
İZMİR - Sosyal Diyalog Platformu ve Seferihisar Belediyesi’nin birlikte düzenlediği organizasyona Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara Baro Başkanı Av. Sena Aksoy, Eski Bakan Yılmaz Karakoyunlu, Eski Bakan Suat Çağlayan, Eski Milletvekili Erdal Karademir, Eski Bakan Hasan Denizkurdu, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Ege Koop. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Geliştirme Vakfı Başkanı Ulvi Puğ, İTO Meclis Üyesi Mehmet Ağırbaş, Ekonomist-Yazar Ali Nail Kubalı ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, konferanstan önce yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Savaş çığlıklarının atıldığı, demokrasinin, hukukun katledildiği, çok ağır bir dönem. Barışa demokrasiye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ama bunun bir tek teminatı var, o da hukuk. Bu nedenle bugün Türkiye Barolar Birliği çok ağır bir sorumluluk üstlenmiş durumda. Onlardan başka umudumuz da yok. Bugün Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun aramızda olması bizim için çok onur verici. Sosyal Demokrasi Platformu’na ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı’na tüm Seferihisarlılar adına şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin burada olması bize umut veriyor” dedi.

Başkan Soyer’in ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Hukuk ve Demokrasi isimli konferansı başladı. Feyzioğlu; Biz hep birlikte bir şeyler yapabiliriz, ayrı ayrı bir şey yapamayız. Birlikte olduğumuz zaman inanılmaz bir gücüz. Bunu da gösterdik” dedi.

Türkiye’de son altı ayda 71 ili gezdiğini söyleyen Feyzioğlu, kimsenin umutsuzluğa kapılmasına gerek olmadığını, Türkiye’de zeminin düşünüldüğünden çok daha sağlam olduğunu söyledi. Feyzioğlu; Zemin barış istiyor, kardeşlik istiyor, sevgi istiyor, insanların ötekileştirilmemesini istiyor. İnsanların birbirlerine düşmanlaştırılmasından fevkalade rahatsız. Bu ülkenin insanları birlikte yaşamak istiyor. Irkı şu, mezhebi bu, şuna oy oy vermiş diye bölünmek istemiyor. Her kim Türkiye’yi yüzdelere bölmeye kalkışıyorsa o zemin ona tepki verir” dedi.

Türkiye ve Orta Doğu’nun iki fay hattı üzerinde olduğunun altını çizen Feyzioğlu, mezhepçilik ve etnik ayrımcılık yani ırkçılık. Bu iki fay hattına karşı elimizde mucizevi iki temel direk var. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olarak belirlediği laiklik ilkesi ve Atatürk Milliyetçiliği” dedi.

Konuşmasının sonunda herkesin bugün görevi devraldığını söyleyen Feyzioğlu, “Herkesin emekliliği askıya alınmıştır. Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti için çalışma zamanıdır. Parmaklar ayrı da olsa kol birdir ve bu kol Türk Milleti’dir” dedi.

Metin Fevzioğlu, Seferihisar’ın sosyal demokrat bir belediyenin nasıl mucizeler yaratabileceğini tüm Türkiye’ye ispatladığı bir yer. Atatürk Türkiyesi’nin neler yapabildiğini dünyaya gösteren bir yer. Bunu başaran Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i tebrik ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.