Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Parkinsona karşı farkındalık sergisi

Parkinsona karşı farkındalık sergisi

'Beynin hareketle ilgili merkezlerindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan Parkinson hastalığına dikkat çekmek amacıyla Karabağlar Belediyesi ile İzmir Parkinson Hastaları Derneği işbirliği ile “Maske Hayatlar” isimli fotoğraf sergisi ile belgesel gösterimi düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 09:34

Bozyaka Kültür Merkezinde “Engelliler Haftası” nedeniyle düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş, Dernek Başkanı Gülnur Uğurlu Kelçe, sergiyi açan fotoğraf sanatçıları, parkinson hastaları ve çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Gülnur Uğur Kelçe, eşinin de Parkinson hastası olduğuna dikkat çekerek “Eşimle beraber bu derneği 2014 yılında kurduk. Şu anda 100 üyemiz var. Bu sene Parkinson’un 200. yılı. Onun için bu sene sesimizi duyurmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla fotoğraf sergisi açmaya karar verdik” dedi.

Kelçe sergiye “Maske Hayatlar” adının verilmesini ise Parkinson’un en önemli belirtisilerinin yüzdeki donuk bakış, maskelenme ve ifade güçlüğü olarak belirlediklerini söyleyerek,  “Biz istedik ki maskelerin arkasındaki hayatları da toplumla paylaşalım, bilinçlendirmeye çalışalım.” diye konuştu.

FARKINDALIK İÇİN TEBRİK ETTİ

Başkan yardımcısı Güven Güngörmüş ise Dernek Başkanı  ile fotoğraf sanatçılarını hastalığa dikkat çekerek farkındalık yarattıkları için tebrik etti ve “Umarım vatandaşlarımız bir an önce sağlıklarına kavuşurlar. Biz de belediye olarak üzerimize düşen ne varsa canı gönülden yapmak istiyoruz.” dedi.

Belgesel gösterimin ardından fotoğraf sergisini hayata geçiren 3 fotoğrafçı Aydın Karadaban, Aylin Telef, Ayşegül Çetinkalp ve Dernek Başkanı Gülnur Kelçe’ye günün anısına Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş tarafından semt evi kadınlarının yaptığı el işi çalışmalar hediye edildi.

ONLAR DA SERGİYE KATILDI

Serginin açılışında fotoğrafları olan, Parkinson Hastaları Derneği üyesi ve Parkinson hastası Sevim Zorica Tan, Vacide Kandemir, Levent Karcı, Özgür Kandemir ve Suat Uysal da katıldı ve fotoğraflarının önünde objektiflere poz verdiler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.