Dolar 32,5217
%-0.08
Euro 34,7710
%-0.27
Altın 2.420,420
%-0.4
Bist-100 9.713,00
%0.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pala, Celil Anık'ı hedef aldı: İkinci makam aracı, kamera sistemi, satılan gayrimenkuller…

Pala, Celil Anık'ı hedef aldı: İkinci makam aracı, kamera sistemi, satılan gayrimenkuller…

Taksi Sahileri Derneği Başkanı Mustafa Pala TV35 ekranlarında 8. Gün programına konuk oldu. Tv35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtlayan Başkan Pala çok sert açıklamalarda bulundu. Başkan Pala, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık’ı hedef alırken, “Kredi çekerek kendisine ikinci makam aracını almış. Sata sata hiçbir şey bırakmadılar. Özellikle o kamera sisteminde vurgun var. 6 bin 500 liraya taktırılan sistemi biz 3 bin liraya temin ederiz” dedi. İkinci makam aracı, kamera sistemi, satılan gayrimenkuller…

  • Ege Postası
  • 26.06.2019 - 16:08

EGEPOSTASI- TV35 ekranlarında yayınlanan 8. Gün programında TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtlayan Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala önemli açıklamalarda bulundu. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık’ı sert sözlerle eleştiren Pala, “Kredi çekerek kendisine ikinci makam aracını almış. Sata sata hiçbir şey bırakmadılar. Özellikle o kamera sisteminde vurgun var. 6 bin 500 liraya taktırılan sistemi biz 3 bin liraya temin ederiz” dedi.

“KAMERA SİSTEMİNİ YARGIYA BİZ TAŞIDIK” 

Taksilerde kamera sisteminin artı ve eksi yönlerini dile getiren Başkan Pala, “Taksilerdeki kamera görüntülerinin sadece emniyetin kullanacağını söyleseler bile istismara açık bir durum. Özel hayatın gizliliğini ihlal eden bir durum söz konusu. Muğla’da bu kararı yürütme kararı durduruldu aynı şekilde İzmir’de de dava açıldı sonuçlanmadı daha. Kamera özel hayatın gizliliğini ihlal ediyor Bodrum’da yargıya başvuruldu ve karar durduruldu. İzmir’de bizim odamız bu başvuruyu yapmadı. Dernek olarak biz dava açtık. Bu uygulama korsan taksilerin önünü açıyor. Sayısını bilmediğimiz yüzlerce korsan taksi var, taksici esnafının ekmeğine taş koyuyorlar” dedi. 

“6 BİN 50 LİRALIK SİSTEMİ 3 BİN LİRAYA TEMİN EDERİZ”

Başkan Pala, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın taksilere taktırmaya çalıştığı kamera sisteminin 6 bin 500 lira olduğunu ifade ederken bu sistemi 3 bin liraya temin edebileceğini savundu. Pala, “Şoförler ve otomobilciler odası bu kamera sisteminin takılması için anlaştığı firma 6 bin 500 lira ücret istiyor. İzmir’de 4 bin taksi var 16 bin araca takılacak toplam maliyeti 104 milyon liraya ulaşıyor. Burada çok büyük bir para var ve sadece tek bir firmaya yönlendiriyor. Oda başkanı Celil Anık zorla yönlendiriyor.  Bu yılın sonuna kadar tüm araçlara takılması gerekiyor takmayan araçlara ceza uygulanacak. Bu kamerayı en az üç bin tane takma kıstası getirerek kendi anlaşmış oldukları firmaya adrese teslim yapıyorlar. Ortada haksız bir kazanç var. Sayın Celil Anık imzasını geri çeksin ben taksici esnafına söz veriyorum yarı fiyatına 3 bin liraya taksilere o kamera sistemini temin edeceğim. Örneğin İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde tablet istemiyor ancak Celil Anık’ın imzaladığı sözleşmede tablette var. Çok net söylüyorum ben bu sistemi 3 bin liraya temin ederim” diye konuştu.

 “SATA SATA HİÇBİR ŞEY BIRAKMADILAR” 

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın mali durumunu eleştiren Başkan Pala, “Oda’nın aylık 50 bin liraya yakın geliri var. Benzin istasyonu vardı satıldı. Odanın öncelikle Çeşmealtı’nda olan 14 dönümlük kamp vardı satıldı. Şoför arkadaşlar aileleriyle birlikte orada tatil yapıyordu ama o kampı da sattılar. O bölge kat karşılığında verildi parasını daha teslim almadılar, odanın çok büyük geliri var ancak işçi maaşlarını ödeyemiyor. Kendi çarkını ve kendi çalışanlarının parasını ödeyemiyor. Tükiye’nin en iyi gelire sahip bir odası bugün maaş ödeyemiyor. Geçmiş dönemlerdeki başkanlardan kalan gayrimenkulları sata sata hiçbir şey bırakmadılar” dedi. 

“CHP’DEN ADAY OLMUŞSUN ANKARA’DA HAKKIMIZI NASIL SAVUNACAKSIN” 

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık’ın CHP’den belediye başkan adayı olmasını eleştiren Başkan Pala, “Esnafını düşünen bir oda başkanı hiçbir siyasi partiden aday olmaz. Onun amacı oda başkanlığından kaçmaktı daha büyük havuzlara atlamak istedi. Esnafını düşünen adam gidip belediye başkan adayı olmaz. Sen CHP’den aday olmuşsun Ankara’ya gittiğinde nasıl esnafın hakkını savunacaksın. Taksicilerin tüm sorunlarıyla ilgilenmek oda başkanının görevi” ifadelerini kullandı. 

“BİR MAKAM ARACI VARDI İKİNCİ ARACI ALDI” 

Başkan Celil Anık’ın ikinci bir makam aracı aldığını ileri süren Pala, “Odanın şu an bir tane makam aracı vardı şimdi iki tane makam arabası var. Döne döne kullanıyor, bir makam aracı varken ikinciye gerek var m? Çalışanların maaşını ödeyemiyorsun ama kredi çekerek gidip araba alıyor. Keşke o krediyle maaşları ödeseydi” dedi. 

“ŞAHSİ PROBLEMİM YOK” 

Başkan Celil Anık ile arasında şahsi bir problem olmadığını ifade eden Pala, “Aramızda kişisel bir problem kesinlikle yok.  Biz Celil Başkan ile arkadaşız aynı yörenin insanıyız. Ancak kardeşim bile olsa yanlış yapıyorsa eleştiririm kesinlikle doğru yaptığı işlere de doğru deriz. Biz seçimi kaybettik kendisini tebrik ettim. Ama esnafları yarı yolda bıraktı ve gitti belediye başkan adayı oldu” şeklinde konuştu. 

HAVALİMANINDAKİ TAKSİ PROBLEMİ 

Havalimanında yaşanan sıkıntıları aktaran Başkan Pala, “Havalimanında kapanan araçlar var. Havalimanına gidip yolcusunu bıraktığında taksicilere bin lira ceza yazılıyor ve bir ay süreyle arabası kapanıyor. Oda Başkanı Celil Anık’ın havalimanında 2 tane aracı var. Bu konuyla ilgili biz mahkemeye başvurduk. Yürütmeyi durduma için dava açıyoruz mahkeme hemen serbest bırakıyor. Mahkeme belediyelere soruyor. Belediyenin tek bir ruhsatı var havalimanında çalışan araca da şehir içinde çalışan araca da aynı ruhsatı veriyor.  Havalimanında takside çalışan görevliler var onlar aralarında kapıdaki polisle anlaşma yapıyor. Kısa mesafe yolcuyu almıyorlar zaten, mesela yolcu havalimanına geldi, Gaziemir’e gitmek istiyor, oradaki taksiciler almıyor. Yolcıyu şehir içinden gelen bir arabaya yönlendiriyor ve kapıda polisi arıyor. Daha sonra şehiriçinden gelen taksiye ceza kesiliyor. Tavşana kaç tazıya tut yapıyorlar. Bu anlattıklarıma çıkıp yalan desinler yok diyemezler” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.