Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pakdemirli'den ihracat açıklaması

Pakdemirli'den ihracat açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Su ürünleri ihracatıyla ilgili 2023 için 2 milyar dolarlık yeni hedef koyduk. 2018 itibarıyla 300 bin ton balık üretimimiz var, bunu 600 bin tona taşıyacağız inşallah" dedi. 

  • Ege Postası
  • 15.02.2019 - 14:36

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve toplantıya katılmak üzere dün akşam saatlerinde, Muğla'ya geldi.

Geceyi Bodrum'da geçiren Bakan Pakdemirli, bu sabahtan itibaren programına başladı. Kentteki partililerle kahvaltı yapan Pakdemirli, ilk ziyaretini balık üretim ve paketleme tesisine yaptı. AK Parti Muğla milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ile Yelda Erol Gökcan, Muğla Valisi Esengül Civelek, kaymakamlar, AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri ve belediye başkan adayları da Bakan Pakdemirli'ye eşlik etti. Tesisin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç tarafından karşılanan Bakan Pakdemirli, daha sonra açıklamalarda bulundu. Su ürünleri ihracatında 2023 hedeflerinin, 2 milyar dolar olduğunu belirten Pakdemirli, "Geçen yıl hedefimiz 1 milyar dolardı. 2018 sonu itibarıyla hedefe çok yaklaştık. 1 milyara çok yaklaşan bir ihracat hedefi gerçekleştirdik. 2019 yılında bunu yüzde 15- 20 gibi bir pay daha artırmak gibi bir hedefimizi var. Ama 2023 için yeni bir hedef koyduk, 2 milyar dolarlık ihracat. 2018 itibarıyla 300 bin ton balık üretimimiz var. Bunu 600 bin tona taşıyacağız inşallah. Yeni balık yetiştiriciliği bölgelerinin açılmasıyla birlikte Türkiye'nin denizleri artık sadece su olarak kalmayacak. Üretime ve istihdama daha çok katkısı olan yerler olacak. Bugün de bu konuda örnek tesislerimizden birini Muğla'da geziyoruz. Balıkçılığın, bu sektörün gelmiş olduğu noktaylada gurur duymamız gerekiyor" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, daha sonra Bodrum'dan Milas'a hareket etti.

ZEYTİNYAĞI TATTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bodrum'daki programının ardından Milas'a geçerek, Milas Süt Birliği'ne ait şarküteride incelemelerde bulundu. Milas Süt Birliği Başkanı Halil İhsan Gezgin, ürünlerin nasıl temin edilip, satıldığı yönünde Pakdemirli'ye bilgi verdi. Bakan Pakdemirli, buradaki ürünlerin tadına da baktı. Pakdemirli, daha sonra Yatağan'a giderek, zeytinyağı sıkım tesisinde, uluslararası yarışmalarda derece verilen zeytinyağını tattı. İşletme sahibi, Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Butik Zeytin ve Zeytinyağcılar Derneği Başkanı Atilla Totoş'tan bilgi alan Bakan Pakdemirli, her bölgenin kendine özel zeytinyağı olduğunu belirterek, hepsinin birbirinden güzel olduğunu söyledi. Bir yöre sakininin Yatağan Termik Santrali'nden çıkan buharın ilçeye kurulacak seralarda kullanabileceğini, destek beklediklerini söylemesi üzerine Pakdemirli, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Bakan Pakdemirli, daha sonra diğer durağı olan il merkezine hareket etti.

FİDAN DAĞITTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yatağan ilçesinde zeytinyağı tesisini ziyaret ettikten sonra il merkezine geçti. Bakan Pakdemirli, Muğla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. Birlik Başkanı Mehmet Aldemir, çalışmaları hakkında Pakdemirli'yi bilgilendirdi. Bakan Pakdemirli, buradan cuma namazı için Kurşunlu Camii'ne geçti. Pakdemirli, namaz çıkışı caminin de bulunduğu Kurşunlu Meydanı'nda, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nce kurulan stantta biberiye, defne ve fıstık çamı fidanı dağıttı. 

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Muğla Muhtarlar Derneği Federasyonu'nu da ziyaret etti. Dernek Başkanı Kadir Gümüş, kurum önünde karşıladığı Bakan Pakdemirli'ye, tablo hediye etti. Pakdemirli, daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde düzenlenecek 'Sektör Buluşması Toplantısı'na katılmak üzere üniversiteye geçti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.