Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pak Bahadır’ın pet şişeden heykeli yapılacak!

Pak Bahadır’ın pet şişeden heykeli yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar kentin simgeleri arasında gösterilen Asya fili Pak Pahadır'ın pet şişelerden heykelini dikecek. Dünya Çevre Günü nedeniyle yapılacak heykel için gereken 6 bin adet pet şişe, 30 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Gündoğdu Meydanı'nda toplanmaya başlanıyor. İzmir, Pak Bahadır’ı unutmadı

  • Ege Postası
  • 28.05.2016 - 09:49

İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Çevre Günü için farklı bir etkinliğe imza atacak. Uzun yıllar İzmir’in simgeleri arasında sayılan Asya fili Pak Bahadır’ın pet şişelerden yapılacak heykeli, çevrenin korunması adına önemli bir mesaj olacak. Gündoğdu Meydanı'nda halka açık bir biçimde yapılacak heykel için gerekli 6 bin pet şişe, 30 Mayıs'tan itibaren yine aynı meydanda hazırlanan kutulara atabilecekler Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nden Heykeltraş Can Akdaş ve öğrencileri tarafından Pazartesi günü başlanacak çalışma 4 Haziran tarihinde sona erecek.

Pet şişe ve atık piller Gündoğdu’ya

30 Mayıs'ta saat 16.30'da start alacak Çevre Günü etkinliği kapsamında, vatandaşlar pet şişelerin yanı sıra ellerindeki atık pilleri de yine Gündoğdu Meydanı'na yerleştirilecek kumbaralara atabilecek. Saat 18.30’dan itibaren ise Balkan Halk Dansları Festivali kapsamında düzenlenecek olan gösterileri sahnelenecek.

Heykelin tamamlanarak açılması ve bu yıl yeni bir rekor beklenen Atık Pil Toplama Kampanyası'nın ödül töreni ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde, 4 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Program kapsamında "Çevre İçin Pedal Çevir" etkinliği düzenlenecek, ayrıca denize atılan çöpler dalgıçlar tarafından çıkarılacak.

İzmirliler Pak Bahadır’ı unutmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, pet şişelerden heykel yaparak çevresel açıdan günümüzün en büyük problemlerinden biri olan "evsel katı atık yönetimi" konusunda farkındalık yaratmayı ve ekonomik değere sahip, geri kazanılabilir atıkların ayrı toplanması gerektiği mesajını vermeyi hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda ambalaj atıklarından yapılacak olan heykel seçiminde, Türkiye'de ilk olan İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın sembolü fil ‘Pak Bahadır’ı tercih etti. 1954 yılında Hindistan'dan İzmir Fuarı Hayvanat Bahçesi'ne getirilen Pak Bahadır, 2007 yılında yaşamını yitirmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.