Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özusta’ya kurşunun hedefi ağabeyi mi'

Özusta’ya kurşunun hedefi ağabeyi mi'

İzmir’in önde gelen kuyumcularından Erhan Özusta’ya silahlı saldırı gizemini koruyor. Aileye yakın kaynaklar kuyumculuk yapan ağabeyi A.Ö.’ya mesaj gönderilmeye çalışıldığını iddia etti

  • Ege Postası
  • 04.10.2012 - 09:34
İZMİR -İzmir’in tanınmış kuyumcularından Erhan Özusta’nın iki ay önce işyerinin kurşunlanması, dün de silahlı saldırıda ayağından vurulması üzerine polis olaya el koydu. Aileye yakın kaynaklar olayın İstanbul’da kuyumculuk yapan ağabey A.Ö. ile parasal anlaşmazlık yaşayan bir grubun kardeş üzerinden mesaj vermek istemesi olabileceğine dikkat çekti.

Önceki akşam saat 18.00 sıralarında Alsancak Plevne Bulvarı üzerindeki kuyumcu dükkanını kapatan evli ve 1 çocuk babası 43 yaşındaki Erhan Özusta, Şair Eşref Bulvarı üzerindeki evine gitmek için yürüyerek yola çıktı. Evinin bulunduğu binaya girmek isterken, kendisine yaklaşan kimliği belirsiz bir erkeğin silahlı saldırısına uğradı. Sol bacağından yaralandıktan sonra Alsancak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özusta, tedavisinin ardından taburcu edildi.

 İlişkiler araştırılıyor

Yaklaşık iki ay önce de kuyumcu dükkanına tabancayla ateş edilen ve vitrin camları isabet alan Erhan Özusta’nın bu kez tabancayla yaralanması üzerine polis bir kez daha çalışma başlattı. Hastanedeki ilk ifadesinde kendisine saldıran kişiyi tanımadığını ve kimseyle de bir probleminin olmadığını söyleyen Özusta’nın tüm ilişkileri mercek altına alındı.

Aileye yakın kaynaklar, sorunun Erhan Özusta’dan değil, İstanbul’daki ağabeyinin iş ilişkilerinden kaynaklanmış olabileceğine dikkat çekti. Nişantaşı’nda işyeri bulunan A.Ö.’nün suç örgütüyle bağlantılı bazı kişilerle iş ilişkilerinde sorun yaşadığı belirtilerek, saldırganların kardeşini ve işyerini kurşunlayarak mesaj vermeye çalışıyor olabileceğine dikkat çektiler.

Tedavisine evinde devam edilen Erhan Özusta, olayla ilgili hiçbir bilgilerinin olmadığını, iki ay önce işyerine yapılan silahlı saldırı sonrasında kendilerine birilerinin, ulaşıp tehdit edip etmeyeceklerini beklediklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini, polisin de olayı aydınlatamadığını söyledi.

 ‘Aydınlatılsın’

 Evinde  istirahat eden Erhan Özusta, “Bizim kimseyle ne para ne de kişisel anlaşmazlığımız var. Biz iki ay önce yaşanan silahlı saldırı sonrasında, birilerinin bize ulaşıp tehdit etmesini bekledik ama ses çıkmadı. Bu sırada savcılığa suç duyurusunda bulunduk, polisler de araştırma yaptı. Büyük tedirginlik yaşıyoruz. Polisin olayı çözmesi lazım artık. Bizimle problemi olan kişilerle yüzleşmek istiyoruz. Hem aile hem de ticari ilişkilerimiz etkileniyor. Her türlü araştırmanın sonuna kadar yapılmasını istiyoruz” dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.