Dolar 32,5883
%0.23
Euro 34,8068
%0.41
Altın 2.424,230
%-0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özuslu'dan Özçınar'a sert cevap: Gerçekleri saklamanıza izin vermeyeceğiz

Özuslu'dan Özçınar'a sert cevap: Gerçekleri saklamanıza izin vermeyeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın AK Parti ilçe kongresinde yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik yaptığı eleştirilere ve suçlamalara cevap verdi. Özçınar’ın açıklamalarının gerçek dışı, mesnetsiz ve sorumsuzca olduğunu belirten Özuslu “Gerçekleri saklamanıza izin vermeyeceğiz” dedi. AK Partili Özçınar'a bir cevap da Özuslu'dan

  • Ege Postası
  • 14.03.2020 - 14:34

Özuslu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde bazı basın organlarında Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’i hedef alan açıklamalarının gerçek dışı, mesnetsiz ve sorumsuzca olduğunun tüm Kirazlı ve İzmirli vatandaşlarımıza önemle bildirmek isteriz.

Gerçekler Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın paşa gönlüne göre maalesef şekillenmiyor. Bir düşünür derki; Gerçek, çoğu zaman karartılır, fakat hiçbir zaman sönmez. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da aynen böyle yapıp gerçekleri karartmaya gayret ediyor ama nafile, zira güneş balçıkla sıvanmaz. 

“İpe sapa gelmeyecek bahanelerle bu hastaneye engel olmaya çalışmanızı Kiraz halkı unutmayacak” diyerek işin aslını saklamanıza izin vermeyeceğiz. Bu sözleri sarf edenlerin foyasını meydana çıkaracağız.

İşin aslı şudur: 2017 de Kiraz Belediyesinin teklifi ile adı geçen 288 bin m2 parselin tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesince 25 binlik planda ÜNİVERSİTE ALANI ve SAĞLIK ALANI olarak planlanmıştır.Demek ki İzmir Büyükşehir Belediyesi Kiraz’a hem HASTANE hem de  ÜNİVERSİTE yapılmasını istemiş ve bu doğrultudaki planı ONAYLAMIŞTIR.

Şimdi sormak isterim Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’a siz bu gerçeği söylemeyerek neyi saklamaya çalışıyorsunu? Gerçeklerin bir kısmını saklayıp bir kısmını söyleyerek düştüğünüz durumun başını kuma gömen devekuşu örneğinden ne farkı var.

İşin aslının Sayın Saliha Özçınar’ın söylediği gibi olmadığını tüm Kirazlılar ve İzmirliler bilsin istiyoruz. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin HASTANE ve ÜNİVERSİTE olarak onayladığı plan doğrulturunda alt planların yapılması beklenirken birden bire herhalde Kiraz HASTANESİZ ve ÜNİVERSİTESİZ kalsın diye ilgili Bakanlıkça ÜNİVERSİTE ALANI kaldırılarak, SAĞLIK TESİSİ ALANI KÜÇÜLTÜLEREK ve 25 binlik planda hiç olmayan KONUT ve TİCARET ALANLARI yaratılarak 288 bin M2 lik alan 150 bin M2 ye düşürülmüştür ve bu duruma İzmir Büyükşehir Belediyesinin seyirci kalması beklenmektedir. Yağma yok. Hak ve Hukuk var. Bu ülkede bizim hak ve hukuk mücadelemiz bitmedi devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partililer ve Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer; her koşulda, inatla Kirazlılarında, İzmirlilerin de hakkını hukukunu korumaya kararlıdır.Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın.

Durumu ve Sayın Saliha Özçınar’ı Kiraz’lı hemşehrilerimize şikayet ediyoruz. Kiraz’a HASTANENİN yapılmasını engelleyen kimmiş  Kirazlıların takdirlerine bırakıyoruz.

Sayın Özçınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e bu nefret kime diye sormuş. Sayın Özçınar şunu bilsin ki biz kinin insan yüreğinin en büyük yükü olduğunu bilen bir anlayışın temsilcileriyiz. Bizim müktesebatımızda kini değil sevgiyi görürsünüz. Eğer kini görmek istiyorsa Sayın Özçınar kendi müktesebatına bakmasını tavsiye ederiz. Şimdi ben kendisine soruyoruz. Sizin kininiz neye ve kime sayın Özçınar.

Sayın Özçınar, lütfedip 4,5 milyon İzmirlinin meclisi olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine bir kez olsun gelseydi, mecliste desteğini aldığı ve ‘’hizmet aşkı ile hırslandığı’’ Kirazlı hemşehrilerimiz için çalışma fırsatını bulabilirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in Kiraz’da dahil olmak üzere parti farkı gözetmeksizin tüm ilçelerimize hizmet etmek ve birlikte çalışmak istek ve iradesini de görebilirdi. Sayın Özçınar bu işbirliği yerine suçlamayı ve yalnızlığı tercih etmiştir. Sayın Özçınar’ın İzmir’e uzaklığı Kiraz’la İzmir’in coğrafi uzaklığından daha fazla olduğunu müşahede ediyor ve İzmir’e olan gönül mesafesini epeyce arttırmış olmasından sadece üzüntü duyuyoruz.

Sayın Özçınar’a tavsiyemiz Sayın Tunç Soyer’i asılsız ithamlarla karalama çabaları yerine Sayın Tunç Soyer’le işbirliği içine girerek Kiraz’a hizmet etmesidir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.